Ingefärsmarinerade karréspett
Ingefärsmarinerade karréspett
  • Tid 35 min + ev tid att marinera

Ingefärsmarinerade karréspett

4.14 (7 betyg)

Soja, vitlök, ingefära – numera en smaksäker klassiker till karré.

  • Tillagningstid 35 min + ev tid att marinera
  • Ingredienser 6

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fläskkarré
Marinad
  • 40 g färsk ingefära
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili (med kärnorna för extra klös)
  • 1 dl ketchup
  • 1 msk kinesisk soja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär köttet i så tunna skivor det går. Låt fettet sitta kvar; det smälter vid tillagning och ger god smak på köttet. Tråckla upp köttskivorna på grillspett.

  2. 2

    Skär ingefära, vitlök och chili i lite mindre bitar och mixa sedan alla ingredienser till en slät marinad.

  3. 3

    Pensla köttet noggrant med marinad och låt gärna marinera en stund.

  4. 4

    Grilla spetten på båda sidor, ca 2 min per sida, tills de är genomstekta.

Servering

Servera t ex med Grillad romansallad med limeyoghurt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Glöm inte att blötlägga spetten om de är av trä.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar