För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Marängtårta med lemon curd

Betyg (1-5):
3.32 (22 betyg)

Rosa, vacker tårta med lemon curd, passionsfrukt och fluffig marängfrosting med hallon. Toppa tårtan med färska bär och kalla sen på fikagästerna!

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Tårtbotten:
  • 6 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1.5 tsk bakpulver
  • Till formen:
  • 1.5 msk smör
  • 0.5 dl ströbröd
  • Bärig marängfrosting:
  • 100 g tinade frysta hallon
  • 4 ägg, endast vitan
  • 2.5 dl strösocker
  • 250 g rumsvarmt smör
  • Fyllning:
  • 2 dl lemon curd
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 3 passionsfrukter
  • Topping:
  • färska bär t ex blåbär och hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra 2 springformar, 18 cm i diameter. Smöra hela formen, klä botten med bakplåtspapper och bröa kanterna med ströbröd.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Sikta ner blandningen i äggvispet och vänd in med slickepott till en jämn smet. Häll smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i ca 40 min tills kakorna är helt klara. Låt svalna.

Bärig marängfrosting

  1. Mixa de helt tinade och rumstempererade bären till en slät puré med stavmixer. Passera genom finmaskig sil så att purén blir helt slät. Blanda äggvita och socker i en rostfri bunke. Värm och vispa över vattenbad tills sockret smält och blandningen har blivit lite varm.
  2. Ta av från värmen och vispa till en slät maräng. Vispa tills marängen har svalnat till rumstemperatur, ca 10 min. Har du en hushållsassistent är detta ett perfekt jobb för den. Vispa in små bitar mjukt smör i omgångar till en slät smet. Vispa 2–3 min till en fluffig frosting. Vispa inte för länge, då är det lätt att den spricker. Rör ner hallonpurén till en silkeslen frosting.

Montering

  1. Dela tårtbottnarna till 2 bottnar vardera. Varva lemon curd, yoghurt och passionsfrukt mellan 3 av tårtbottnarna. Toppa tårtan med den sista botten, med den skurna sidan uppåt så att tårtan får en jämn och rak topp. Bred frosting runt hela tårtan. Toppa med färska bär och eventuellt ett flaggspel

Tips

Med enkla genvägar kan du baka tårtan även om du har ont om tid. Börja med att köpa färdig tårtbotten. Frostingen kan verka svår men är en enkel match om bara instruktionerna följs – det viktiga är att ingredienserna har samma temperatur när de vispa...

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma

2015-03-06

Jag undrar också över fyllningen :)

Malin

2014-03-20

Är osäker på fyllningen, ska det vara passionsfrukt på en botten, lemoncurd på andra och sen turkisyoghurt på tredje osv, eller ska det blandas?

Karin/Provköket

2013-05-06

@Henrik. Så tråkigt att höra om din misslyckade tårta. Jag vet inte vad som gick snett men kan tänka mig att kanske äggvitan blev för varm? Då är det nämligen svårt att få upp marängen. Det är även viktigt att alla ingredienser håller samma temperatur, annars är det lätt att det spricker.

Henrik

2013-05-04

Följde receptet till punkt och pricka. Frostingen blev rinnig och rann av tårtan ner på bänken. Dåligt recept

Liknande recept

Hallon- och apelsinsemifreddo

(29)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(56)

Blåbärscocotter

(19)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(15)

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

(9)

Enkel cheesecake

(52)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(7)

Mandelkaka med körsbär

(2)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • Tårtbotten:
  • 6 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1.5 tsk bakpulver
  • Till formen:
  • 1.5 msk smör
  • 0.5 dl ströbröd
  • Bärig marängfrosting:
  • 100 g tinade frysta hallon
  • 4 ägg, endast vitan
  • 2.5 dl strösocker
  • 250 g rumsvarmt smör
  • Fyllning:
  • 2 dl lemon curd
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 3 passionsfrukter
  • Topping:
  • färska bär t ex blåbär och hallon

Marängtårta med lemon curd

Betyg (1-5):
3.32 (22 betyg)

Rosa, vacker tårta med lemon curd, passionsfrukt och fluffig marängfrosting med hallon. Toppa tårtan med färska bär och kalla sen på fikagästerna!

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra 2 springformar, 18 cm i diameter. Smöra hela formen, klä botten med bakplåtspapper och bröa kanterna med ströbröd.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Sikta ner blandningen i äggvispet och vänd in med slickepott till en jämn smet. Häll smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i ca 40 min tills kakorna är helt klara. Låt svalna.

Bärig marängfrosting

  1. Mixa de helt tinade och rumstempererade bären till en slät puré med stavmixer. Passera genom finmaskig sil så att purén blir helt slät. Blanda äggvita och socker i en rostfri bunke. Värm och vispa över vattenbad tills sockret smält och blandningen har blivit lite varm.
  2. Ta av från värmen och vispa till en slät maräng. Vispa tills marängen har svalnat till rumstemperatur, ca 10 min. Har du en hushållsassistent är detta ett perfekt jobb för den. Vispa in små bitar mjukt smör i omgångar till en slät smet. Vispa 2–3 min till en fluffig frosting. Vispa inte för länge, då är det lätt att den spricker. Rör ner hallonpurén till en silkeslen frosting.

Montering

  1. Dela tårtbottnarna till 2 bottnar vardera. Varva lemon curd, yoghurt och passionsfrukt mellan 3 av tårtbottnarna. Toppa tårtan med den sista botten, med den skurna sidan uppåt så att tårtan får en jämn och rak topp. Bred frosting runt hela tårtan. Toppa med färska bär och eventuellt ett flaggspel

Tips

Med enkla genvägar kan du baka tårtan även om du har ont om tid. Börja med att köpa färdig tårtbotten. Frostingen kan verka svår men är en enkel match om bara instruktionerna följs – det viktiga är att ingredienserna har samma temperatur när de vispa...

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma

2015-03-06

Jag undrar också över fyllningen :)

Malin

2014-03-20

Är osäker på fyllningen, ska det vara passionsfrukt på en botten, lemoncurd på andra och sen turkisyoghurt på tredje osv, eller ska det blandas?

Karin/Provköket

2013-05-06

@Henrik. Så tråkigt att höra om din misslyckade tårta. Jag vet inte vad som gick snett men kan tänka mig att kanske äggvitan blev för varm? Då är det nämligen svårt att få upp marängen. Det är även viktigt att alla ingredienser håller samma temperatur, annars är det lätt att det spricker.

Henrik

2013-05-04

Följde receptet till punkt och pricka. Frostingen blev rinnig och rann av tårtan ner på bänken. Dåligt recept

Liknande recept

Hallon- och apelsinsemifreddo

(29)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(56)

Blåbärscocotter

(19)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(15)

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

(9)

Enkel cheesecake

(52)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(7)

Mandelkaka med körsbär

(2)