Maräng- och mockamoussetårta

Betyg (1-5):
3.5 (8 betyg)

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:100º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Maräng:
  • 3 separerade ägg
  • 2 dl socker
  • Mousse:
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 dl starkt kallt kaffe
  • 1.5 msk kaffelikör
  • Garnering och servering:
  • 2 msk malet kaffe
  • 250 g jordgubbar

Gör så här

  1. Maräng (kan göras flera dagar innan). Rita 3 rundlar, ca 18 cm i diameter, på ett bakplåtspapper och lägg det på en plåt. Separera äggens gulor från vitor och vispa äggvitorna med elvisp till hårt skum. Spara gulorna till moussen. Tillsätt sockret i två omgångar och vispa till en fast smet. Bred ut den i rundlarna och jämna till ytan. Grädda bottnarna i mitten av ugnen tills de lätt släpper papperet, 1-1,5 timme.

Mousse (bör göras samma dag)

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa grädden tjock. Vispa äggulor och socker pösigt i en annan skål. Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme. Blanda ner gelatin, kaffe och likör i äggsmeten. Rör sedan i grädden och blanda väl. Ställ i kylen.
  2. Ca 1 timme före servering (om tårtan läggs ihop för tidigt kan bottnarna mjukna). Bred ut en tredjedel av moussen på varje marängbottnen och lägg ihop till en tårta. Ställ i kylen att stelna. Sikta över lite kaffepulver och garnera med jordgubbar.

Tips

Moussen kan göras utan gelatin, men blir då inte lika fast i konsistensen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Snabba marängbakelser

(1)

Blåbärscocotter

(19)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Jordgubbssoppa med marshmallows

(14)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(8)
9 st
  • Maräng:
  • 3 separerade ägg
  • 2 dl socker
  • Mousse:
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 dl starkt kallt kaffe
  • 1.5 msk kaffelikör
  • Garnering och servering:
  • 2 msk malet kaffe
  • 250 g jordgubbar

Maräng- och mockamoussetårta

Betyg (1-5):
3.5 (8 betyg)

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:100º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Maräng (kan göras flera dagar innan). Rita 3 rundlar, ca 18 cm i diameter, på ett bakplåtspapper och lägg det på en plåt. Separera äggens gulor från vitor och vispa äggvitorna med elvisp till hårt skum. Spara gulorna till moussen. Tillsätt sockret i två omgångar och vispa till en fast smet. Bred ut den i rundlarna och jämna till ytan. Grädda bottnarna i mitten av ugnen tills de lätt släpper papperet, 1-1,5 timme.

Mousse (bör göras samma dag)

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa grädden tjock. Vispa äggulor och socker pösigt i en annan skål. Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme. Blanda ner gelatin, kaffe och likör i äggsmeten. Rör sedan i grädden och blanda väl. Ställ i kylen.
  2. Ca 1 timme före servering (om tårtan läggs ihop för tidigt kan bottnarna mjukna). Bred ut en tredjedel av moussen på varje marängbottnen och lägg ihop till en tårta. Ställ i kylen att stelna. Sikta över lite kaffepulver och garnera med jordgubbar.

Tips

Moussen kan göras utan gelatin, men blir då inte lika fast i konsistensen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Snabba marängbakelser

(1)

Blåbärscocotter

(19)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Jordgubbssoppa med marshmallows

(14)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies