Mapo tofu
  • Tid 25 min

Mapo tofu

3.33 (3 betyg)

Receptet hittar du även i kokboken Ännu mera vego av Sara Ask och Lisa Bjärbo och fotograf Ulrika Pousette.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 1.5 dl sötmandel (100 g)
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 3.5 dl vatten
  • 0.5 dl rapsolja
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 3 msk finhackad ingefära
  • 0.75 tsk sichuanpeppar, mortlad
  • 400 g fast naturell tofu, tärnad
  • 3 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk socker
  • 1 dl finhackad gräslök
Till servering:
  • 4 portioner ris
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

  2. 2

    Mixa mandel, tomatpuré, majsstärkelse och vatten med en stavmixer.

  3. 3

    Hetta upp oljan i en stekpanna, det ska vara hett. Stek vitlök, chili och ingefära någon minut. Tillsätt sichuanpepparn mot slutet och därefter tofun. Vänd rund försiktigt och stek någon minut till.

  4. 4

    Häll på mandelblandningen och koka ihop ett par minuter. Smaka av med soja, sesamolja och socker. Garnera med gräslök.

  5. 5

    Servera med ris.

Servering

Förutom ris är det gott med krispiga gröna bönor eller grönsallad till.
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Hanna webbredaktör

    Till Anna: Det ska vara matskedar. Lycka till med matlagningen!

  • Anna

    matskedar eller teskedar - that's the question...i receptet står det 3 msk tomatpuré och svaret på första kommentaren säger tsk....vilket ska det vara?

  • Camilla

    3 -vad då tomatpuré? Tsk, msk, dl, tuber?