Risotto milanese på julens rester

Risotto milanese på julens rester

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Perfekt middag att göra på det som finns kvar efter julen, Här har vi en risotto med saffran gjord på grötris som toppas med rostade grönkålschips och nötter.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl grötris
  • 3 dl vitt vin
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 2 dl finriven parmesan
  • Till servering
  • rostade nötter och grönkålschips

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar i en kastrull och låt sjuda.
  2. Stek löken i olja tills den mjuknar. Tillsätt riset och stek ytterligare några min. Häll i vinet och låt det koka in något.
  3. Tillsätt saffranet. Häll i buljongen lite i taget och fyll på varefter det kokar in. Låt riset småkoka 20–25 min.
  4. Riset ska vara mjukt med en fast kärna när det är klart. Ta risotton från värmen och rör ner smör och parmesan.
  5. Toppa risotton med grönkålschips och nötter vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Saffransrisotto till jul

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tikka masala med bönor och råstekt broccoli

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Tofu Tikka

Betyg
Betyg
(113)
Spara recept

Kardemummaris med lammfärs och tomatsås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kyckling korma med kryddigt ris

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Curryräkor med ris

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Tomatrisotto

Betyg
Betyg
(24)
Risotto milanese på julens rester
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl grötris
  • 3 dl vitt vin
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 2 dl finriven parmesan
  • Till servering
  • rostade nötter och grönkålschips

Risotto milanese på julens rester

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Perfekt middag att göra på det som finns kvar efter julen, Här har vi en risotto med saffran gjord på grötris som toppas med rostade grönkålschips och nötter.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar i en kastrull och låt sjuda.
  2. Stek löken i olja tills den mjuknar. Tillsätt riset och stek ytterligare några min. Häll i vinet och låt det koka in något.
  3. Tillsätt saffranet. Häll i buljongen lite i taget och fyll på varefter det kokar in. Låt riset småkoka 20–25 min.
  4. Riset ska vara mjukt med en fast kärna när det är klart. Ta risotton från värmen och rör ner smör och parmesan.
  5. Toppa risotton med grönkålschips och nötter vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Saffransrisotto till jul

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tikka masala med bönor och råstekt broccoli

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Tofu Tikka

Betyg
Betyg
(113)
Spara recept

Kardemummaris med lammfärs och tomatsås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kyckling korma med kryddigt ris

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Curryräkor med ris

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Tomatrisotto

Betyg
Betyg
(24)