Ugnsbakad mandelfisk

Ugnsbakad mandelfisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Jättegod och enkel middagsrätt med indiska smaker.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 2 dl matyoghurt, 10 %
  • 2 dl grädde
  • 1 msk majsena
  • 2 msk olja
  • 2 gula lökar, i ringar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk garam masala
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 3 msk currypasta, t ex masala
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 msk citronsaft
  • 3 msk mango chutney
  • 100 g haricots verts
  • 1 tsk salt
  • 600 g vit fiskfilé, t ex kolja
  • 2 msk smör, till formen
  • 1 tsk salt
  • Garnering:
  • 2 dl flagad mandel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda samman yoghurt, grädde och majsenamjöl i en liten skål. Hetta upp en stekpanna med olja. Fräs lök, vitlök och ingefära på medelhög värme, cirka 2 minuter, tills de mjuknat.
  2. Tillsätt garam masala, kajennpeppar, currypasta, salt och peppar och stek ytterligare cirka 1 minut. Häll i yoghurt-gräddblandningen, koka upp och koka under omrörning, cirka 2 minuter. Tillsätt slutligen citronsaft, mango chutney och haricots verts.
  3. Lägg fiskfiléerna i en smord, ugnsfast form och salta. Slå på såsen och toppa med flagad mandel. Gratinera i ugn tills fisken är klar, cirka 20 minuter.

Servering

Servera med ris, till exempel citronris, nimboo kay chawal.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ugnsbakad mandelfisk
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 2 dl matyoghurt, 10 %
  • 2 dl grädde
  • 1 msk majsena
  • 2 msk olja
  • 2 gula lökar, i ringar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk garam masala
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 3 msk currypasta, t ex masala
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 msk citronsaft
  • 3 msk mango chutney
  • 100 g haricots verts
  • 1 tsk salt
  • 600 g vit fiskfilé, t ex kolja
  • 2 msk smör, till formen
  • 1 tsk salt
  • Garnering:
  • 2 dl flagad mandel

Ugnsbakad mandelfisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Jättegod och enkel middagsrätt med indiska smaker.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda samman yoghurt, grädde och majsenamjöl i en liten skål. Hetta upp en stekpanna med olja. Fräs lök, vitlök och ingefära på medelhög värme, cirka 2 minuter, tills de mjuknat.
  2. Tillsätt garam masala, kajennpeppar, currypasta, salt och peppar och stek ytterligare cirka 1 minut. Häll i yoghurt-gräddblandningen, koka upp och koka under omrörning, cirka 2 minuter. Tillsätt slutligen citronsaft, mango chutney och haricots verts.
  3. Lägg fiskfiléerna i en smord, ugnsfast form och salta. Slå på såsen och toppa med flagad mandel. Gratinera i ugn tills fisken är klar, cirka 20 minuter.

Servering

Servera med ris, till exempel citronris, nimboo kay chawal.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!