Ugnsbakad mandelfisk
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Ugnsbakad mandelfisk

2.88 (25 betyg)

Jättegod och enkel middagsrätt med indiska smaker.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 19
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl matyoghurt, 10 %
  • 2 dl grädde
  • 1 msk majsena
  • 2 msk olja
  • 2 gula lökar, i ringar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk garam masala
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 3 msk currypasta, t ex masala
  • 1 tsk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 msk citronsaft
  • 3 msk mango chutney
  • 100 g haricots verts
  • 600 g vit fiskfilé, t ex kolja
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör, till formen
Garnering:
  • 2 dl flagad mandel
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda samman yoghurt, grädde och majsenamjöl i en liten skål. Hetta upp en stekpanna med olja. Fräs lök, vitlök och ingefära på medelhög värme, cirka 2 minuter, tills de mjuknat.

  2. 2

    Tillsätt garam masala, kajennpeppar, currypasta, salt och peppar och stek ytterligare cirka 1 minut. Häll i yoghurt-gräddblandningen, koka upp och koka under omrörning, cirka 2 minuter. Tillsätt slutligen citronsaft, mango chutney och haricots verts.

  3. 3

    Lägg fiskfiléerna i en smord, ugnsfast form och salta. Slå på såsen och toppa med flagad mandel. Gratinera i ugn tills fisken är klar, cirka 20 minuter.

Servering

Servera med ris, till exempel citronris, nimboo kay chawal.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar