Mango chutney-biffar
  • Tid 35 min

Mango chutney-biffar

2.89 (46 betyg)

Saftiga och goda färsbiffar kryddade med mango chutney och vitlök.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g risnudlar
  • 1 dl mango chutney
  • 1 msk finriven ingefära
  • 2 msk vatten
  • 1.5 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 msk neutral olja
  • 1 tsk salt
  • 100 g strimlade sugar snaps
  • 200 g strimlade röd paprika
Mangochutneybiffar:
  • 500 g blandfärs
  • 1 liten riven gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 dl mango chutney
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk färskmalen svartpeppar
  • 2 msk olja till stekning
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.

  2. 2

    Blanda mango chutney, ingefära, vatten, ättika, olja och salt i en bunke. Vänd ner nudlar, sugarsnaps och paprika.

Mangochutneybiffar

  1. 1

    Blanda färsen med övriga ingredienser, forma till små biffar.

  2. 2

    Stek biffarna i olja på medelvärme, ca 3 min per sida. Servera med nudlarna. Koriander är gott till.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • CamillaMidro

    Helt nya smaker. Älskade det. Biffarna va lite torra bara

  • Helena

    Annorlunda och gott!