Mandelpudding med körsbärskompott

Mandelpudding med körsbärskompott

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Prova vårt receept på en klassisk juldessert - mandelpudding, som serveras med körsbärskompott. Så gott! Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g mandelmjöl
  • 2 bittermandlar, fint rivna
  • 4 ägg
  • 350 g naturell färskost
  • 0.67 dl strösocker
  • 1.5 dl grädde
  • 0.5 dl vatten
  • Körsbärskompott
  • 225 g frysta körsbär, tinade
  • 1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 0.5 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Mixa mjöl, bittermandel, ägg, färskost, socker och grädde till en slät smet i matberedare.
  2. Smörj 10 små formar och häll i smeten. Ställ formarna i en ugnsplåt med hög kant, fyll med varmt vatten upp till halva plåten och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min.
  3. Lägg körsbär och socker i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna, lägg både stång och frön i kastrullen. Sjud på låg värme ca 8 min. Vispa ut potatismjölet i vattnet, häll i kompotten och sjud ytterligare 1 min. Servera puddingarna med körsbärskompotten.

Servering

Gott att servera med vispad grädde!

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mats-Åke

2019-12-09

0,67 dl är c:a 5 msk

Karl

2019-12-07

Hur mäter man 0,67 dl?

Liknande recept

Spara recept

Fiskpaté med saffran och romsås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Stekt brysselkål med rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Inkokta päron

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grönkålssallad till jul

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Syrad vitkål och morot

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fluffiga klenäter

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Filodegsstrudel med nötter och torkad frukt

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Portvins- och fikonmarmelad med valnötter

Betyg
Betyg
(28)
Mandelpudding med körsbärskompott
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 300 g mandelmjöl
  • 2 bittermandlar, fint rivna
  • 4 ägg
  • 350 g naturell färskost
  • 0.67 dl strösocker
  • 1.5 dl grädde
  • 0.5 dl vatten
  • Körsbärskompott
  • 225 g frysta körsbär, tinade
  • 1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 0.5 msk potatismjöl

Mandelpudding med körsbärskompott

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Prova vårt receept på en klassisk juldessert - mandelpudding, som serveras med körsbärskompott. Så gott! Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa mjöl, bittermandel, ägg, färskost, socker och grädde till en slät smet i matberedare.
  2. Smörj 10 små formar och häll i smeten. Ställ formarna i en ugnsplåt med hög kant, fyll med varmt vatten upp till halva plåten och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min.
  3. Lägg körsbär och socker i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna, lägg både stång och frön i kastrullen. Sjud på låg värme ca 8 min. Vispa ut potatismjölet i vattnet, häll i kompotten och sjud ytterligare 1 min. Servera puddingarna med körsbärskompotten.

Servering

Gott att servera med vispad grädde!

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mats-Åke

2019-12-09

0,67 dl är c:a 5 msk

Karl

2019-12-07

Hur mäter man 0,67 dl?

Liknande recept

Spara recept

Fiskpaté med saffran och romsås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Stekt brysselkål med rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Inkokta päron

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grönkålssallad till jul

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Syrad vitkål och morot

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fluffiga klenäter

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Filodegsstrudel med nötter och torkad frukt

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Portvins- och fikonmarmelad med valnötter

Betyg
Betyg
(28)