Mandelpotatispuré med mandelstekt torsk, äpple och brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.36 (36 betyg)

Len och god är potatispurén med gräddmjölk.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg skalad mandelpotatis
  • 100 g smör
  • 3 dl gräddmjölk (50 % grädde 50% mjölk)
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 tsk salt
  • Torsk:
  • 600 g torskrygg (alt torskfilé)
  • 5 dl vatten
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 ägg
  • 0.5 dl mandelmjöl eller malen mandel
  • 0.5 dl bröd eller ströbröd
  • 2 msk klarat smör till stekning
  • 0.5 dl salt
  • Äpple:
  • 2 klyftade äpple t ex Gravensteiner
  • 1 tunt skivad gul lök
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 50 g brynt smör
  • 0.5 msk grovhackad bladpersilja
  • 0.25 salt

Gör så här

  1. Sjud potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Passera eller pressa potatisen, blanda med smör under kraftig vispning. Rör i varm gräddmjölk till rätt konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  2. Dela torsken i 4 bitar. Blanda vatten, citronskal och salt. Lägg i fisken och rimma i 15 minuter. Ta upp och torka av den.
  3. Pensla fisken med uppvispat ägg. Doppa den sedan i mandelmjöl blandat med rivet bröd.
  4. Bryn fisken på båda sidor. Lägg den i en ugnsfast form. Stek färdigt i ugnen till en innertemperatur på 45–48 grader, 5–10 minuter.
  5. Stek äppelklyftorna hastigt i stekpanna. Ta upp och stek löken. Tillsätt äppelcidervinäger och brynt smör. Blanda ner äppelklyftorna och smaka av med salt. Servera fisken med syrade äpplen,lök, sky och puré. Toppa med grovhackad bladpersilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2020-10-29

Finns det något vintips till denna rätt?

Sara

2020-04-22

Jättegott, hela rätten lyfter med äpplena.

Karin

2020-02-21

Jättegott! Fräsch smak med äpple

Karin

2020-02-21

Jättegott! Fräsch smak med äpple

Liknande recept

Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ugnsbakad purjo och lax med jungfrudressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Mannerströms fiskfärsbiffar med pepparrot

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Laxpudding med gravad lax

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Friterad fisk med sötpotatis-fries

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Vedhalstrad torsk med potatis, ägg och brynt smör

Betyg
Betyg
(7)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 1 kg skalad mandelpotatis
  • 100 g smör
  • 3 dl gräddmjölk (50 % grädde 50% mjölk)
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 tsk salt
  • Torsk:
  • 600 g torskrygg (alt torskfilé)
  • 5 dl vatten
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 ägg
  • 0.5 dl mandelmjöl eller malen mandel
  • 0.5 dl bröd eller ströbröd
  • 2 msk klarat smör till stekning
  • 0.5 dl salt
  • Äpple:
  • 2 klyftade äpple t ex Gravensteiner
  • 1 tunt skivad gul lök
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 50 g brynt smör
  • 0.5 msk grovhackad bladpersilja
  • 0.25 salt

Mandelpotatispuré med mandelstekt torsk, äpple och brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.36 (36 betyg)

Len och god är potatispurén med gräddmjölk.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sjud potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Passera eller pressa potatisen, blanda med smör under kraftig vispning. Rör i varm gräddmjölk till rätt konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  2. Dela torsken i 4 bitar. Blanda vatten, citronskal och salt. Lägg i fisken och rimma i 15 minuter. Ta upp och torka av den.
  3. Pensla fisken med uppvispat ägg. Doppa den sedan i mandelmjöl blandat med rivet bröd.
  4. Bryn fisken på båda sidor. Lägg den i en ugnsfast form. Stek färdigt i ugnen till en innertemperatur på 45–48 grader, 5–10 minuter.
  5. Stek äppelklyftorna hastigt i stekpanna. Ta upp och stek löken. Tillsätt äppelcidervinäger och brynt smör. Blanda ner äppelklyftorna och smaka av med salt. Servera fisken med syrade äpplen,lök, sky och puré. Toppa med grovhackad bladpersilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2020-10-29

Finns det något vintips till denna rätt?

Sara

2020-04-22

Jättegott, hela rätten lyfter med äpplena.

Karin

2020-02-21

Jättegott! Fräsch smak med äpple

Karin

2020-02-21

Jättegott! Fräsch smak med äpple

Liknande recept

Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ugnsbakad purjo och lax med jungfrudressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Mannerströms fiskfärsbiffar med pepparrot

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Laxpudding med gravad lax

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Friterad fisk med sötpotatis-fries

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Vedhalstrad torsk med potatis, ägg och brynt smör

Betyg
Betyg
(7)