Mandelmusslor

Mandelmusslor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Mandelmusslor på klassiskt vis fyllda med grädde och hallonsylt. Går bra att förbereda och frysa in. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 60 min + 1 tim i kyl
Ugnstemperatur:200º
40 stycken
  • 100 g mandel, med skal
  • 300 g vetemjöl
  • 1.5 dl strösocker
  • 3 bittermandlar, finrivna
  • 0.5 tsk salt
  • 200 g smör, rumsvarmt och smält smör till formarna
  • Fyllning
  • vispgrädde
  • hallonsylt

Gör så här

  1. Rosta mandlarna i torr stekpanna tills de får färg. Låt svalna.
  2. Mixa mandlarna till ett fint pulver i en matberedare monterad med kniv. Rör ihop med resten av de torra ingredienserna.
  3. Tillsätt smöret och nyp ihop till en deg. Låt degen vila minst 1 timme i kyl.
  4. Pensla mandelmusselformar med smält smör. Ta en bit av degen och knåda den lätt i handen så den mjuknar lite och tryck ut den i formen. Ju tunnare deg och mindre form, desto fler och sprödare kakor.
  5. Nagga ev botten och grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 min. Stjälp upp kakorna medan de fortfarande är varma.

Servering

  1. Fyll de kalla mandelmusslorna med vispad grädde och en klick hallonsylt.

Tips

För att lyckas är det viktigt att väga mjölet och att ha rumstempererat smör.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mandelmusslor
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 100 g mandel, med skal
  • 300 g vetemjöl
  • 1.5 dl strösocker
  • 3 bittermandlar, finrivna
  • 0.5 tsk salt
  • 200 g smör, rumsvarmt och smält smör till formarna
  • Fyllning
  • vispgrädde
  • hallonsylt

Mandelmusslor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Mandelmusslor på klassiskt vis fyllda med grädde och hallonsylt. Går bra att förbereda och frysa in. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 60 min + 1 tim i kyl
Ugnstemperatur:200º
40 stycken

Gör så här

  1. Rosta mandlarna i torr stekpanna tills de får färg. Låt svalna.
  2. Mixa mandlarna till ett fint pulver i en matberedare monterad med kniv. Rör ihop med resten av de torra ingredienserna.
  3. Tillsätt smöret och nyp ihop till en deg. Låt degen vila minst 1 timme i kyl.
  4. Pensla mandelmusselformar med smält smör. Ta en bit av degen och knåda den lätt i handen så den mjuknar lite och tryck ut den i formen. Ju tunnare deg och mindre form, desto fler och sprödare kakor.
  5. Nagga ev botten och grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 min. Stjälp upp kakorna medan de fortfarande är varma.

Servering

  1. Fyll de kalla mandelmusslorna med vispad grädde och en klick hallonsylt.

Tips

För att lyckas är det viktigt att väga mjölet och att ha rumstempererat smör.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!