Mandelmusslor med grädde och hjortronsylt

Mandelmusslor med grädde och hjortronsylt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

De klassiska mandelmusslorna med mycket smörsmak är ljuvliga med sylt och grädde.

Tillagningstid: 30 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
15 stycken
  • 1.5 dl mandelmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 75 g smör, kallt, tärnat
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 2.5 dl hjortronsylt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg alla ingredienser till kakan i en matberedare monterad med kniv. Mixa till en deg. Eller hacka samman degen för hand. Tryck ut degen i smorda aluminiumformar och ställ i frysen 10 min.
  2. Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt svalna lite innan de tas ur formarna. Fyllning: Vispa grädden. Lägg en klick grädde i varje mandelmussla och toppa med hjortronsylt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mandelmusslor med grädde och hjortronsylt
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1.5 dl mandelmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 75 g smör, kallt, tärnat
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 2.5 dl hjortronsylt

Mandelmusslor med grädde och hjortronsylt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

De klassiska mandelmusslorna med mycket smörsmak är ljuvliga med sylt och grädde.

Tillagningstid: 30 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
15 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg alla ingredienser till kakan i en matberedare monterad med kniv. Mixa till en deg. Eller hacka samman degen för hand. Tryck ut degen i smorda aluminiumformar och ställ i frysen 10 min.
  2. Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt svalna lite innan de tas ur formarna. Fyllning: Vispa grädden. Lägg en klick grädde i varje mandelmussla och toppa med hjortronsylt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!