
Mandelmusslor med grädde och hjortronsylt
Betyg (1-5):
De klassiska mandelmusslorna med mycket smörsmak är ljuvliga med sylt och grädde.
Tillagningstid: 30 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
15 stycken
- 1.5 dl mandelmjöl
- 1 dl vetemjöl
- 0.5 dl strösocker
- 75 g smör, kallt, tärnat
- 1 äggula
- Fyllning
- 2 dl vispgrädde
- 2.5 dl hjortronsylt
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Lägg alla ingredienser till kakan i en matberedare monterad med kniv. Mixa till en deg. Eller hacka samman degen för hand. Tryck ut degen i smorda aluminiumformar och ställ i frysen 10 min.
- Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt svalna lite innan de tas ur formarna. Fyllning: Vispa grädden. Lägg en klick grädde i varje mandelmussla och toppa med hjortronsylt.
Mandelmusslor med grädde och hjortronsylt
Betyg (1-5):
De klassiska mandelmusslorna med mycket smörsmak är ljuvliga med sylt och grädde.
Tillagningstid: 30 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
15 stycken
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Lägg alla ingredienser till kakan i en matberedare monterad med kniv. Mixa till en deg. Eller hacka samman degen för hand. Tryck ut degen i smorda aluminiumformar och ställ i frysen 10 min.
- Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt svalna lite innan de tas ur formarna. Fyllning: Vispa grädden. Lägg en klick grädde i varje mandelmussla och toppa med hjortronsylt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!