Mandelmusslor med grädde och hjortronsylt
  • Tid 30 min + tid att svalna
  • Ugn 175º

Mandelmusslor med grädde och hjortronsylt

4 (1 betyg)

De klassiska mandelmusslorna med mycket smörsmak är ljuvliga med sylt och grädde.

  • Tillagningstid 30 min + tid att svalna
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

15 stycken
  • 1.5 dl mandelmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 75 g smör, kallt, tärnat
  • 1 äggula
Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 2.5 dl hjortronsylt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Lägg alla ingredienser till kakan i en matberedare monterad med kniv. Mixa till en deg. Eller hacka samman degen för hand. Tryck ut degen i smorda aluminiumformar och ställ i frysen 10 min.

  2. 2

    Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt svalna lite innan de tas ur formarna. Fyllning: Vispa grädden. Lägg en klick grädde i varje mandelmussla och toppa med hjortronsylt.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar