Mandelmusslor med grädde och hjortronsylt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.56 (9 betyg)

De klassiska mandelmusslorna med mycket smörsmak är ljuvliga med sylt och grädde.

Tillagningstid: 30 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl mandelmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 75 g smör, kallt, tärnat
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 2.5 dl hjortronsylt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg alla ingredienser till kakan i en matberedare monterad med kniv. Mixa till en deg. Eller hacka samman degen för hand. Tryck ut degen i smorda aluminiumformar och ställ i frysen 10 min.
  2. Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt svalna lite innan de tas ur formarna. Fyllning: Vispa grädden. Lägg en klick grädde i varje mandelmussla och toppa med hjortronsylt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Äppeltosca

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Chokladfudge med valnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Knäckig saffranstosca

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Sesamrutor

Betyg
Betyg
(14)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1.5 dl mandelmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 75 g smör, kallt, tärnat
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 2.5 dl hjortronsylt

Mandelmusslor med grädde och hjortronsylt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.56 (9 betyg)

De klassiska mandelmusslorna med mycket smörsmak är ljuvliga med sylt och grädde.

Tillagningstid: 30 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg alla ingredienser till kakan i en matberedare monterad med kniv. Mixa till en deg. Eller hacka samman degen för hand. Tryck ut degen i smorda aluminiumformar och ställ i frysen 10 min.
  2. Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt svalna lite innan de tas ur formarna. Fyllning: Vispa grädden. Lägg en klick grädde i varje mandelmussla och toppa med hjortronsylt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Äppeltosca

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Chokladfudge med valnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Knäckig saffranstosca

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Sesamrutor

Betyg
Betyg
(14)