Mandelmusslor med grädde och hjortronsylt

Betyg (1-5):
3.5 (6 betyg)

De klassiska mandelmusslorna med mycket smörsmak är ljuvliga med sylt och grädde.

Tillagningstid: 30 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 1.5 dl mandelmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 75 g smör, kallt, tärnat
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 2.5 dl hjortronsylt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg alla ingredienser till kakan i en matberedare monterad med kniv. Mixa till en deg. Eller hacka samman degen för hand. Tryck ut degen i smorda aluminiumformar och ställ i frysen 10 min.
  2. Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt svalna lite innan de tas ur formarna. Fyllning: Vispa grädden. Lägg en klick grädde i varje mandelmussla och toppa med hjortronsylt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hemavans äppelkaka - Coop

(148)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Citroncheesecake med passionsfrukt - Coop

(395)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 1.5 dl mandelmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 75 g smör, kallt, tärnat
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 2.5 dl hjortronsylt

Mandelmusslor med grädde och hjortronsylt

Betyg (1-5):
3.5 (6 betyg)

De klassiska mandelmusslorna med mycket smörsmak är ljuvliga med sylt och grädde.

Tillagningstid: 30 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg alla ingredienser till kakan i en matberedare monterad med kniv. Mixa till en deg. Eller hacka samman degen för hand. Tryck ut degen i smorda aluminiumformar och ställ i frysen 10 min.
  2. Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt svalna lite innan de tas ur formarna. Fyllning: Vispa grädden. Lägg en klick grädde i varje mandelmussla och toppa med hjortronsylt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hemavans äppelkaka - Coop

(148)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Citroncheesecake med passionsfrukt - Coop

(395)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies