Mandelmusslor med grädde och hjortronsylt

Betyg (1-5):
3.5 (6 betyg)

De klassiska mandelmusslorna med mycket smörsmak är ljuvliga med sylt och grädde.

Tillagningstid: 30 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 1.5 dl mandelmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 75 g smör, kallt, tärnat
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 2.5 dl hjortronsylt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg alla ingredienser till kakan i en matberedare monterad med kniv. Mixa till en deg. Eller hacka samman degen för hand. Tryck ut degen i smorda aluminiumformar och ställ i frysen 10 min.
  2. Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt svalna lite innan de tas ur formarna. Fyllning: Vispa grädden. Lägg en klick grädde i varje mandelmussla och toppa med hjortronsylt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Påskens morotstårta

(28)

Äppeltosca

(40)

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

(6)

Knäckig saffranstosca

(29)

Snabba browniebitar med jordnötssmör

(20)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

(0)

Sesamrutor

(11)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1.5 dl mandelmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 75 g smör, kallt, tärnat
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 2.5 dl hjortronsylt

Mandelmusslor med grädde och hjortronsylt

Betyg (1-5):
3.5 (6 betyg)

De klassiska mandelmusslorna med mycket smörsmak är ljuvliga med sylt och grädde.

Tillagningstid: 30 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg alla ingredienser till kakan i en matberedare monterad med kniv. Mixa till en deg. Eller hacka samman degen för hand. Tryck ut degen i smorda aluminiumformar och ställ i frysen 10 min.
  2. Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt svalna lite innan de tas ur formarna. Fyllning: Vispa grädden. Lägg en klick grädde i varje mandelmussla och toppa med hjortronsylt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Påskens morotstårta

(28)

Äppeltosca

(40)

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

(6)

Knäckig saffranstosca

(29)

Snabba browniebitar med jordnötssmör

(20)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

(0)

Sesamrutor

(11)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies