Mandelkaka med apelsin och ingefära

Mandelkaka med apelsin och ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Saftig sockerkaksliknande kaka med kryddig smak av muscovado och apelsin.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl ljust muscovadosocker
  • 3 ägg
  • 1 apelsin, finrivet skal och saft (ca 1 dl)
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk malen ingefära
  • 1.5 tsk bakpulver
  • smör och ströbröd, till formen
  • 0.5 dl flagad mandel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst med en elvisp. Tillsätt äggen ett i taget. Rör ner apelsinskal (endast det orangea) och -saft.
  2. Blanda mandelmjöl, vetemjöl, ingefära och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över flagad mandel och grädda mitt i ugnen 30–40 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jurgita

2018-11-26

Kakan blev mycket mjuk och god. Har ändrat lite på recept då det inte fanns muscovadosocker hemma - hade 1dl ljus sirap, 1dl dadelhonung och 1 dl brunt socker istället. Skulle däremot inte säja att den är festlig.

Mandelkaka med apelsin och ingefära
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl ljust muscovadosocker
  • 3 ägg
  • 1 apelsin, finrivet skal och saft (ca 1 dl)
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk malen ingefära
  • 1.5 tsk bakpulver
  • smör och ströbröd, till formen
  • 0.5 dl flagad mandel

Mandelkaka med apelsin och ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Saftig sockerkaksliknande kaka med kryddig smak av muscovado och apelsin.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst med en elvisp. Tillsätt äggen ett i taget. Rör ner apelsinskal (endast det orangea) och -saft.
  2. Blanda mandelmjöl, vetemjöl, ingefära och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över flagad mandel och grädda mitt i ugnen 30–40 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jurgita

2018-11-26

Kakan blev mycket mjuk och god. Har ändrat lite på recept då det inte fanns muscovadosocker hemma - hade 1dl ljus sirap, 1dl dadelhonung och 1 dl brunt socker istället. Skulle däremot inte säja att den är festlig.