Mandelkaka med apelsin och ingefära
  • Tid 50 min
  • Ugn 175º

Mandelkaka med apelsin och ingefära

4 (2 betyg)

Saftig sockerkaksliknande kaka med kryddig smak av muscovado och apelsin.

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

12 bitar
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl ljust muscovadosocker
  • 3 ägg
  • 1 apelsin, finrivet skal och saft (ca 1 dl)
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk malen ingefära
  • 1.5 tsk bakpulver
  • smör och ströbröd, till formen
  • 0.5 dl flagad mandel
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst med en elvisp. Tillsätt äggen ett i taget. Rör ner apelsinskal (endast det orangea) och -saft.

  2. 2

    Blanda mandelmjöl, vetemjöl, ingefära och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över flagad mandel och grädda mitt i ugnen 30–40 min.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Jurgita

    Kakan blev mycket mjuk och god. Har ändrat lite på recept då det inte fanns muscovadosocker hemma - hade 1dl ljus sirap, 1dl dadelhonung och 1 dl brunt socker istället. Skulle däremot inte säja att den är festlig.