Mandel- och citrondessert

Mandel- och citrondessert

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

En len, frisk och krämig godsak som passar fint efter en mastig middag.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 100 g mald eller mixad sötmandel
  • 1 dl socker
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 msk majsena
  • 2 msk mjölk
  • Garnering:
  • 1 urkärnat granatäpple
  • 1 tärnad kiwi
  • 0.5 dl hackade pistagenötter

Gör så här

  1. Koka upp grädde, mjölk, mandel, socker och citronskal under omrörning. Ta kastrullen från plattan, lägg på lock och låt stå ca 20 minuter.
  2. Häll blandningen genom en sil och pressa ut så mycket vätska som möjligt ur mandeln. Häll tillbaka vätskan i kastrullen. Rör ut majsenan i mjölken och blanda det i kastrullen. Koka upp och sjud under omrörning tills blandningen tjocknat.
  3. Fördela i portionsskålar/glas, täck över och kyl.
  4. Garnera med granatäppelkärnor, kiwi och pistagenötter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Äppeltosca

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Äppelkaka i långpanna

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Banankaka med choklad

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Karamelliserade bananer

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Nougatkakor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(45)
Mandel- och citrondessert
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 100 g mald eller mixad sötmandel
  • 1 dl socker
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 msk majsena
  • 2 msk mjölk
  • Garnering:
  • 1 urkärnat granatäpple
  • 1 tärnad kiwi
  • 0.5 dl hackade pistagenötter

Mandel- och citrondessert

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

En len, frisk och krämig godsak som passar fint efter en mastig middag.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp grädde, mjölk, mandel, socker och citronskal under omrörning. Ta kastrullen från plattan, lägg på lock och låt stå ca 20 minuter.
  2. Häll blandningen genom en sil och pressa ut så mycket vätska som möjligt ur mandeln. Häll tillbaka vätskan i kastrullen. Rör ut majsenan i mjölken och blanda det i kastrullen. Koka upp och sjud under omrörning tills blandningen tjocknat.
  3. Fördela i portionsskålar/glas, täck över och kyl.
  4. Garnera med granatäppelkärnor, kiwi och pistagenötter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Äppeltosca

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Äppelkaka i långpanna

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Banankaka med choklad

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Karamelliserade bananer

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Nougatkakor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(45)