Mandel- och citrondessert
  • Tid 1 tim

Mandel- och citrondessert

2.73 (11 betyg)

En len, frisk och krämig godsak som passar fint efter en mastig middag.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 100 g mald eller mixad sötmandel
  • 1 dl socker
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 msk majsena
  • 2 msk mjölk
Garnering:
  • 1 urkärnat granatäpple
  • 1 tärnad kiwi
  • 0.5 dl hackade pistagenötter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp grädde, mjölk, mandel, socker och citronskal under omrörning. Ta kastrullen från plattan, lägg på lock och låt stå ca 20 minuter.

  2. 2

    Häll blandningen genom en sil och pressa ut så mycket vätska som möjligt ur mandeln. Häll tillbaka vätskan i kastrullen. Rör ut majsenan i mjölken och blanda det i kastrullen. Koka upp och sjud under omrörning tills blandningen tjocknat.

  3. 3

    Fördela i portionsskålar/glas, täck över och kyl.

  4. 4

    Garnera med granatäppelkärnor, kiwi och pistagenötter.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar