
Mallorkinsk gryta med stekta sivripaprikor
Betyg (1-5):
Den tomatbaserade grytan får massor av smak från korven.
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g chorizo eller annan korv
- 1 msk olivolja
- 1 strimlad gul lök
- 3 litet finhackade vitlöksklyftor
- 2 msk tomatpuré
- 800 g hela tomater, 2 burkar
- 2 dl vatten
- 1 msk oxfond
- 2 dl urkärnade svarta oliver
- 0.5 dl hackad timjan
- 1 msk socker ev
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 tsk salt
- Till servering:
- 500 g sivri-paprika eller snackpaprikor
- 1 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
- surdegsbröd
Gör så här
- Hetta upp en gryta med olja. Stek lök, vitlök och tomatpuré ca 3 min. Rör om då och då.
- Skär korven i skivor och lägg i grytan. Stek 3 min till och häll sedan på tomater, vatten och fond. Låt koka lätt i ca 20 min.
- Lägg i oliver, timjan, socker, salt och peppar. Låt koka 5 min.
Till servering
- Hetta upp en stekpanna med olja och stek paprikorna tills de mjuknat något. Strö över flingsalt och servera tillsammans med korvgrytan och en bit bröd.
Liknande recept
Mallorkinsk gryta med stekta sivripaprikor
Betyg (1-5):
Den tomatbaserade grytan får massor av smak från korven.
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Hetta upp en gryta med olja. Stek lök, vitlök och tomatpuré ca 3 min. Rör om då och då.
- Skär korven i skivor och lägg i grytan. Stek 3 min till och häll sedan på tomater, vatten och fond. Låt koka lätt i ca 20 min.
- Lägg i oliver, timjan, socker, salt och peppar. Låt koka 5 min.
Till servering
- Hetta upp en stekpanna med olja och stek paprikorna tills de mjuknat något. Strö över flingsalt och servera tillsammans med korvgrytan och en bit bröd.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!