Mallorkinsk gryta med stekta sivripaprikor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.25 (20 betyg)

Den tomatbaserade grytan får massor av smak från korven.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g chorizo eller annan korv
  • 1 msk olivolja
  • 1 strimlad gul lök
  • 3 litet finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 800 g hela tomater, 2 burkar
  • 2 dl vatten
  • 1 msk oxfond
  • 2 dl urkärnade svarta oliver
  • 0.5 dl hackad timjan
  • 1 msk socker ev
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 500 g sivri-paprika eller snackpaprikor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • surdegsbröd

Gör så här

  1. Hetta upp en gryta med olja. Stek lök, vitlök och tomatpuré ca 3 min. Rör om då och då.
  2. Skär korven i skivor och lägg i grytan. Stek 3 min till och häll sedan på tomater, vatten och fond. Låt koka lätt i ca 20 min.
  3. Lägg i oliver, timjan, socker, salt och peppar. Låt koka 5 min.

Till servering

  1. Hetta upp en stekpanna med olja och stek paprikorna tills de mjuknat något. Strö över flingsalt och servera tillsammans med korvgrytan och en bit bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Potatissallad med äpple

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Råkorvswrap med karamelliserad lök och krossad färskpotatis

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chorizo med buljongkokt vitkål och pepparrotssås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Chorizo med potatissallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Zucchinigratäng med korv

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Tacos al pastor

Betyg
Betyg
(11)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 600 g chorizo eller annan korv
  • 1 msk olivolja
  • 1 strimlad gul lök
  • 3 litet finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 800 g hela tomater, 2 burkar
  • 2 dl vatten
  • 1 msk oxfond
  • 2 dl urkärnade svarta oliver
  • 0.5 dl hackad timjan
  • 1 msk socker ev
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 500 g sivri-paprika eller snackpaprikor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • surdegsbröd

Mallorkinsk gryta med stekta sivripaprikor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.25 (20 betyg)

Den tomatbaserade grytan får massor av smak från korven.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp en gryta med olja. Stek lök, vitlök och tomatpuré ca 3 min. Rör om då och då.
  2. Skär korven i skivor och lägg i grytan. Stek 3 min till och häll sedan på tomater, vatten och fond. Låt koka lätt i ca 20 min.
  3. Lägg i oliver, timjan, socker, salt och peppar. Låt koka 5 min.

Till servering

  1. Hetta upp en stekpanna med olja och stek paprikorna tills de mjuknat något. Strö över flingsalt och servera tillsammans med korvgrytan och en bit bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Potatissallad med äpple

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Råkorvswrap med karamelliserad lök och krossad färskpotatis

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chorizo med buljongkokt vitkål och pepparrotssås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Chorizo med potatissallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Zucchinigratäng med korv

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Tacos al pastor

Betyg
Betyg
(11)