Kreolsk gryta

Kreolsk gryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Smakrik gryta med blanda annat fläskfilé, kryddig korv, paprika, lök och oliver. Så gott och perfekt som vardagsmiddag.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g fläskfilé
  • smör, till stekning
  • 300 g kryddig korv, i slantar
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 dl cornichoner
  • 1 dl syltlök
  • 1 dl svarta oliver, urkärnade
  • 1 msk paprikapulver
  • 5 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 1.5 msk köttfond
  • salt och svartpeppar
  • persilja, till garnering

Gör så här

  1. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor. Bryn fläskfilén i smör på båda sidor, lägg på en tallrik.
  2. Stek korv, lök och vitlök i smör tills löken mjuknar utan att få färg.
  3. Tillsätt fläskfilé, paprika, cornichons, syltlök, oliver och paprikapulver.
  4. Häll i grädde, vatten och fond och låt grytan sjuda ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Garnera grytan med hackad persilja.
  5. Servera med ris eller potatis och ett gott bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristin

2021-10-10

Dela ner cornichongerna i några bitar då sätter det mer smak, jag gillar paprika och mer Fläskfile så ta gärna lite extra, blir mycket av grytan så bra att det blir lite extra kött så räcker det till lunchportionen också

Liknande recept

Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Cataplana

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rödvinsbräserad oxkind med salami

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Helstekt oxfilé med salami och pecorinofikon

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Fläskfilégryta med kabanoss och paprika

Betyg
Betyg
(11)
Kreolsk gryta
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g fläskfilé
  • smör, till stekning
  • 300 g kryddig korv, i slantar
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 dl cornichoner
  • 1 dl syltlök
  • 1 dl svarta oliver, urkärnade
  • 1 msk paprikapulver
  • 5 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 1.5 msk köttfond
  • salt och svartpeppar
  • persilja, till garnering

Kreolsk gryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Smakrik gryta med blanda annat fläskfilé, kryddig korv, paprika, lök och oliver. Så gott och perfekt som vardagsmiddag.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor. Bryn fläskfilén i smör på båda sidor, lägg på en tallrik.
  2. Stek korv, lök och vitlök i smör tills löken mjuknar utan att få färg.
  3. Tillsätt fläskfilé, paprika, cornichons, syltlök, oliver och paprikapulver.
  4. Häll i grädde, vatten och fond och låt grytan sjuda ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Garnera grytan med hackad persilja.
  5. Servera med ris eller potatis och ett gott bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristin

2021-10-10

Dela ner cornichongerna i några bitar då sätter det mer smak, jag gillar paprika och mer Fläskfile så ta gärna lite extra, blir mycket av grytan så bra att det blir lite extra kött så räcker det till lunchportionen också

Liknande recept

Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Cataplana

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rödvinsbräserad oxkind med salami

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Helstekt oxfilé med salami och pecorinofikon

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Fläskfilégryta med kabanoss och paprika

Betyg
Betyg
(11)