Helstekt oxfilé med salami och pecorinofikon

Helstekt oxfilé med salami och pecorinofikon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(43)

En festmåltid med sött tillbehör.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:150º-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g oxfilé, gärna mittbiten
  • svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 150 g tunt skivad salami, helst avlånga skivor
  • salt
  • Fikon:
  • 4 färska fikon
  • 50 g riven pecorinoost
  • 0.5 dl crème fraiche
  • svartpeppar
  • 4 rosmarinkvistar
  • salt

Gör så här

  1. Putsa oxfilén. Salta och peppra den runt om och linda sedan in i salamiskivor (enklast om man har avlånga skivor). Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn filén runt om.
  2. Lägg i en ugnssäker form och låt stå i ugnen i 150 grader tills innertemperaturen är 55 grader.
  3. Höj värmen till 225 grader. Skär kryss i fikonen. Blanda ost och crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela blandningen i fikonen och låt stå i ugnen cirka 10 minuter medan filén vilar. Garnera med rosmarin.

Servering

Servera med Ugnsstekt potatis och jordärtskocka och Rödvinssås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carin

2011-11-29

Till fredag

Liknande recept

Spara recept

Enkla köttbullar med sirapsstekt savoykål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Biffsallad med melon och fetaost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Köttgryta med ingefärssmak

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Nasi goreng

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(96)
Helstekt oxfilé med salami och pecorinofikon
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g oxfilé, gärna mittbiten
  • svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 150 g tunt skivad salami, helst avlånga skivor
  • salt
  • Fikon:
  • 4 färska fikon
  • 50 g riven pecorinoost
  • 0.5 dl crème fraiche
  • svartpeppar
  • 4 rosmarinkvistar
  • salt

Helstekt oxfilé med salami och pecorinofikon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(43)

En festmåltid med sött tillbehör.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:150º-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa oxfilén. Salta och peppra den runt om och linda sedan in i salamiskivor (enklast om man har avlånga skivor). Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn filén runt om.
  2. Lägg i en ugnssäker form och låt stå i ugnen i 150 grader tills innertemperaturen är 55 grader.
  3. Höj värmen till 225 grader. Skär kryss i fikonen. Blanda ost och crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela blandningen i fikonen och låt stå i ugnen cirka 10 minuter medan filén vilar. Garnera med rosmarin.

Servering

Servera med Ugnsstekt potatis och jordärtskocka och Rödvinssås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carin

2011-11-29

Till fredag

Liknande recept

Spara recept

Enkla köttbullar med sirapsstekt savoykål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Biffsallad med melon och fetaost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Köttgryta med ingefärssmak

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Nasi goreng

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(96)