Helstekt oxfilé med salami och pecorinofikon

Helstekt oxfilé med salami och pecorinofikon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(43)

En festmåltid med sött tillbehör.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:150º-225º
4 portioner
  • 600 g oxfilé, gärna mittbiten
  • svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 150 g tunt skivad salami, helst avlånga skivor
  • salt
  • Fikon:
  • 4 färska fikon
  • 50 g riven pecorinoost
  • 0.5 dl crème fraiche
  • svartpeppar
  • 4 rosmarinkvistar
  • salt

Gör så här

  1. Putsa oxfilén. Salta och peppra den runt om och linda sedan in i salamiskivor (enklast om man har avlånga skivor). Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn filén runt om.
  2. Lägg i en ugnssäker form och låt stå i ugnen i 150 grader tills innertemperaturen är 55 grader.
  3. Höj värmen till 225 grader. Skär kryss i fikonen. Blanda ost och crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela blandningen i fikonen och låt stå i ugnen cirka 10 minuter medan filén vilar. Garnera med rosmarin.

Servering

Servera med Ugnsstekt potatis och jordärtskocka och Rödvinssås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carin

2011-11-29

Till fredag

Helstekt oxfilé med salami och pecorinofikon
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g oxfilé, gärna mittbiten
  • svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 150 g tunt skivad salami, helst avlånga skivor
  • salt
  • Fikon:
  • 4 färska fikon
  • 50 g riven pecorinoost
  • 0.5 dl crème fraiche
  • svartpeppar
  • 4 rosmarinkvistar
  • salt

Helstekt oxfilé med salami och pecorinofikon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(43)

En festmåltid med sött tillbehör.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:150º-225º
4 portioner

Gör så här

  1. Putsa oxfilén. Salta och peppra den runt om och linda sedan in i salamiskivor (enklast om man har avlånga skivor). Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn filén runt om.
  2. Lägg i en ugnssäker form och låt stå i ugnen i 150 grader tills innertemperaturen är 55 grader.
  3. Höj värmen till 225 grader. Skär kryss i fikonen. Blanda ost och crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela blandningen i fikonen och låt stå i ugnen cirka 10 minuter medan filén vilar. Garnera med rosmarin.

Servering

Servera med Ugnsstekt potatis och jordärtskocka och Rödvinssås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carin

2011-11-29

Till fredag