Rödvinsbräserad oxkind med salami
  • Tid 270 min

Rödvinsbräserad oxkind med salami

3.83 (18 betyg)

Här används salamin som en krydda, den smälter samman med kokspadet och ger härlig smak.

  • Tillagningstid 270 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g oxkind eller bog eller högrev
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk matolja + 1 msk smör
  • 0.5 dl vatten
  • 1 grovhackad gul lök
  • 1 grovhackad blekselleristjälk
  • 6 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk vetemjöl
  • 5 dl ox- eller köttbuljong
  • 1 dl rött vin
  • 1 tsk stötta fänkålsfrön
  • 100 g finstrimlad italiensk salami (gärna med smak av fänkål)
Till servering:
  • surdegsbröd eller potatis
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Putsa köttet från fett och senor. Salta och peppra köttbitarna och bryn dem noga på alla sidor i hälften av oljan och smöret i en stekpanna. Lyft över till en stekgryta. Vispa ur stekpannan med 0,5 deciliter vatten och häll över spadet i grytan.

  2. 2

    Bryn lök, selleri och vitlök i smör och olja i en stekpanna tills bitarna mjuknat och är genomskinliga, tillsätt tomatpurén och låt fräsa ytterligare någon minut. Pudra över vetemjölet, rör om och låt fräsa ännu 1 minut. Häll över alltsammans i grytan.

  3. 3

    Tillsätt buljong, rödvin, fänkålsfrön och salami.

  4. 4

    Blanda väl och låt alltsammans sjuda försiktigt i cirka 4 timmar tills köttet är riktigt mört och trådigt.

Till servering

  1. 1

    Servera med kokt potatis eller surdegsbröd.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Barbro

    Denna maträtt är mycket god. Brukar tillaga den på högrev. När köttet är färdigt brukar jag ta upp det och skära de större bitarna i skivor och sedan lägga tillbaka det i såsen.Man kan runda av såsen med lite grädde eller lätt creme fraiche om man vill.