Bogbladsstek i folie

Bogbladsstek i folie

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Långkokt bogbladsstek som lagas i ugnen blir riktigt mört och gott.

Ugnstemperatur:200º
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 bogbladsstek (ca 1,5 kg)
  • 2 msk soja
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 tsk torkad salvia
  • 1 tsk torkad mejram
  • 3 gula eller röda lökar, eller ca 15 stek- eller pärllökar
  • 4 morötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg steken på en stor bit aluminiumfolie. Blanda soja och kryddor. Pensla steken runt om. Skala lök och morötter, skär stora lökar i klyftor, morötterna i bitar. Lägg dem runt steken. Vik ihop folien till ett paket. Lägg det i en långpanna och sätt in den mitt i ugnen. Stek ca 1 tim 30 min.
  2. Ta upp steken på ett skärbräde. Skär den benfri och sedan i skivor. Lägg upp kött och grönsaker på ett varmt fat. Häll över skyn från långpannan eller gör en skysås.

Servering

Servera med kokt potatis och gelé eller äppelmos.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anita Petersson

2015-01-04

Det här var fantastiskt gott. Mycket man har missat för att man inte prövar olika recept.

Arne

2013-10-12

Suveränt recept. Jättegott.Men jag gjorde en ändring. Stekte i stekpåse i stället för folie.

Bogbladsstek i folie
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 bogbladsstek (ca 1,5 kg)
  • 2 msk soja
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 tsk torkad salvia
  • 1 tsk torkad mejram
  • 3 gula eller röda lökar, eller ca 15 stek- eller pärllökar
  • 4 morötter

Bogbladsstek i folie

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Långkokt bogbladsstek som lagas i ugnen blir riktigt mört och gott.

Ugnstemperatur:200º
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg steken på en stor bit aluminiumfolie. Blanda soja och kryddor. Pensla steken runt om. Skala lök och morötter, skär stora lökar i klyftor, morötterna i bitar. Lägg dem runt steken. Vik ihop folien till ett paket. Lägg det i en långpanna och sätt in den mitt i ugnen. Stek ca 1 tim 30 min.
  2. Ta upp steken på ett skärbräde. Skär den benfri och sedan i skivor. Lägg upp kött och grönsaker på ett varmt fat. Häll över skyn från långpannan eller gör en skysås.

Servering

Servera med kokt potatis och gelé eller äppelmos.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anita Petersson

2015-01-04

Det här var fantastiskt gott. Mycket man har missat för att man inte prövar olika recept.

Arne

2013-10-12

Suveränt recept. Jättegott.Men jag gjorde en ändring. Stekte i stekpåse i stället för folie.