Macroner - med apelsin- och chokladfyllning

Macroner - med apelsin- och chokladfyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

De franska mandelbiskvierna med fyllning som passar bra till fikapausen.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:150º
24 stycken
  • 100 g sötmandel
  • 3 dl florsocker
  • 3 ägg, endast vitan
  • Fyllning:
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 1 msk apelsinsaft, pressad eller apelsinlikör
  • 2 msk kakao

Gör så här

  1. Lägg mandeln i kokande vatten ett par minuter. Häll av vattnet, spola med lite kallt vatten och ta av skalet. Torka mandeln och mal eller kör den i en matberedare tills den är riktigt finfördelad. Blanda den med florsockret så att allt blir ett finkornigt pulver.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda ner mandelblandningen i vitorna och rör försiktigt tills allt är blandat.
  3. Spritsa eller klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper. Ta ca 1 msk till varje kaka och lägg ca 24 klickar på varje plåt. Det ska bli dubbelt så många kakor som receptet avser, eftersom de läggs ihop två och två. Sätt ugnen på 150°.
  4. Grädda båda plåtarna samtidigt, en plåt i mitten av ugnen och en under. Grädda tills ytan är knaprig, ca 30 minuter. Byt plats på plåtarna efter halva tiden. Låt svalna ca 30 minuter på plåten.
  5. Rör ihop ingredienserna till fyllningen till en slät smet.
    Lägg ihop kakorna 2 och 2 med drygt 1 tsk chokladfyllningen emellan. Kakorna blir spröda och förvaras bäst i frysen. Är bäst innan de tinat helt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Macroner - med apelsin- och chokladfyllning
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 100 g sötmandel
  • 3 dl florsocker
  • 3 ägg, endast vitan
  • Fyllning:
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 1 msk apelsinsaft, pressad eller apelsinlikör
  • 2 msk kakao

Macroner - med apelsin- och chokladfyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

De franska mandelbiskvierna med fyllning som passar bra till fikapausen.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:150º
24 stycken

Gör så här

  1. Lägg mandeln i kokande vatten ett par minuter. Häll av vattnet, spola med lite kallt vatten och ta av skalet. Torka mandeln och mal eller kör den i en matberedare tills den är riktigt finfördelad. Blanda den med florsockret så att allt blir ett finkornigt pulver.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda ner mandelblandningen i vitorna och rör försiktigt tills allt är blandat.
  3. Spritsa eller klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper. Ta ca 1 msk till varje kaka och lägg ca 24 klickar på varje plåt. Det ska bli dubbelt så många kakor som receptet avser, eftersom de läggs ihop två och två. Sätt ugnen på 150°.
  4. Grädda båda plåtarna samtidigt, en plåt i mitten av ugnen och en under. Grädda tills ytan är knaprig, ca 30 minuter. Byt plats på plåtarna efter halva tiden. Låt svalna ca 30 minuter på plåten.
  5. Rör ihop ingredienserna till fyllningen till en slät smet.
    Lägg ihop kakorna 2 och 2 med drygt 1 tsk chokladfyllningen emellan. Kakorna blir spröda och förvaras bäst i frysen. Är bäst innan de tinat helt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!