Macroner - med apelsin- och chokladfyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

De franska mandelbiskvierna med fyllning som passar bra till fikapausen.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:150º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g sötmandel
  • 3 dl florsocker
  • 3 ägg, endast vitan
  • Fyllning:
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 1 msk apelsinsaft, pressad eller apelsinlikör
  • 2 msk kakao

Gör så här

  1. Lägg mandeln i kokande vatten ett par minuter. Häll av vattnet, spola med lite kallt vatten och ta av skalet. Torka mandeln och mal eller kör den i en matberedare tills den är riktigt finfördelad. Blanda den med florsockret så att allt blir ett finkornigt pulver.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda ner mandelblandningen i vitorna och rör försiktigt tills allt är blandat.
  3. Spritsa eller klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper. Ta ca 1 msk till varje kaka och lägg ca 24 klickar på varje plåt. Det ska bli dubbelt så många kakor som receptet avser, eftersom de läggs ihop två och två.
  4. Grädda båda plåtarna samtidigt, en plåt i mitten av ugnen och en under. Grädda tills ytan är knaprig, ca 30 minuter. Byt plats på plåtarna efter halva tiden. Låt svalna ca 30 minuter på plåten.
  5. Rör ihop ingredienserna till fyllningen till en slät smet. <br> Lägg ihop kakorna 2 och 2 med drygt 1 tsk chokladfyllningen emellan. Kakorna blir spröda och förvaras bäst i frysen. Är bäst innan de tinat helt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Plommonkaka med hasselnötter

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Pistasch- och päronglass

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Banankaka med choklad och nötter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Äppelkaka med havregryn

Betyg
Betyg
(166)
Spara recept

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Mandelkaka med apelsin och ingefära

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(8)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 100 g sötmandel
  • 3 dl florsocker
  • 3 ägg, endast vitan
  • Fyllning:
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 1 msk apelsinsaft, pressad eller apelsinlikör
  • 2 msk kakao

Macroner - med apelsin- och chokladfyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

De franska mandelbiskvierna med fyllning som passar bra till fikapausen.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:150º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg mandeln i kokande vatten ett par minuter. Häll av vattnet, spola med lite kallt vatten och ta av skalet. Torka mandeln och mal eller kör den i en matberedare tills den är riktigt finfördelad. Blanda den med florsockret så att allt blir ett finkornigt pulver.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda ner mandelblandningen i vitorna och rör försiktigt tills allt är blandat.
  3. Spritsa eller klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper. Ta ca 1 msk till varje kaka och lägg ca 24 klickar på varje plåt. Det ska bli dubbelt så många kakor som receptet avser, eftersom de läggs ihop två och två.
  4. Grädda båda plåtarna samtidigt, en plåt i mitten av ugnen och en under. Grädda tills ytan är knaprig, ca 30 minuter. Byt plats på plåtarna efter halva tiden. Låt svalna ca 30 minuter på plåten.
  5. Rör ihop ingredienserna till fyllningen till en slät smet. <br> Lägg ihop kakorna 2 och 2 med drygt 1 tsk chokladfyllningen emellan. Kakorna blir spröda och förvaras bäst i frysen. Är bäst innan de tinat helt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Plommonkaka med hasselnötter

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Pistasch- och päronglass

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Banankaka med choklad och nötter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Äppelkaka med havregryn

Betyg
Betyg
(166)
Spara recept

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Mandelkaka med apelsin och ingefära

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(8)