Lyxig chokladdessert

Lyxig chokladdessert

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Chokladfondant som serveras med grädde, glass, chokladsås och toppas med chokladkakor. Chokladdesserten som har allt!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
  • Chokladsås
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl grädde
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 0.5 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • Chokladfondant
  • 2 msk strösocker
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 50 g smör
  • 50 g mörk choklad
  • 1 msk vetemjöl
  • Till servering
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 0.5 liter chokladglass
  • 4 chokladkakor

Gör så här

  1. Lägg ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull och låt sjuda ca 5 min. Vispa grädden och smaksätt med lite av chokladsåsen.

Chokladfondant

  1. Vispa socker, ägg och äggula pösigt. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg i det smälta smöret.
  2. Rör om tills chokladen smält. Blanda chokladsmeten med äggblandningen. Vänd ner mjölet.
  3. Fördela smeten i fyra väl smorda, ugnståliga små formar. Grädda mitt i ugnen på 175°, 5–7 min.
  4. Stjälp upp fondanterna på tallrikar och lägg på grädde, glass och chokladsås. Toppa med krossade chokladkakor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-11-11

Hej Ann-Cathrine! De ska gräddas på 175 grader :) /Maja, redaktör

Ann-Cathrine

2020-11-09

Bra att få veta vilken ugnsvärme som fondanterna ska gräddas. Hittar ingen info i receptet om det.

Lyxig chokladdessert
15 st
  • Ingredienser (15)
  • Chokladsås
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl grädde
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 0.5 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • Chokladfondant
  • 2 msk strösocker
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 50 g smör
  • 50 g mörk choklad
  • 1 msk vetemjöl
  • Till servering
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 0.5 liter chokladglass
  • 4 chokladkakor

Lyxig chokladdessert

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Chokladfondant som serveras med grädde, glass, chokladsås och toppas med chokladkakor. Chokladdesserten som har allt!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner

Gör så här

  1. Lägg ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull och låt sjuda ca 5 min. Vispa grädden och smaksätt med lite av chokladsåsen.

Chokladfondant

  1. Vispa socker, ägg och äggula pösigt. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg i det smälta smöret.
  2. Rör om tills chokladen smält. Blanda chokladsmeten med äggblandningen. Vänd ner mjölet.
  3. Fördela smeten i fyra väl smorda, ugnståliga små formar. Grädda mitt i ugnen på 175°, 5–7 min.
  4. Stjälp upp fondanterna på tallrikar och lägg på grädde, glass och chokladsås. Toppa med krossade chokladkakor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-11-11

Hej Ann-Cathrine! De ska gräddas på 175 grader :) /Maja, redaktör

Ann-Cathrine

2020-11-09

Bra att få veta vilken ugnsvärme som fondanterna ska gräddas. Hittar ingen info i receptet om det.