
Lussesemla
Betyg (1-5):
Julig semla som görs på lussekatter som fylls med mandelmassa, kardemumma och vispad grädde.
Tillagningstid: 20 min
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 4 lussekatter
- 2 dl vispgrädde + 2 msk
- 100 g mandelmassa
- 0.5 tsk kardemummakärnor, mortlade
- florsocker, att toppa med
Gör så här
- Skär lussekatterna i bottnar och lock.
- Vispa 2 dl grädde fluffig. Riv mandelmassan och blanda med 2 msk grädde och kardemumma.
- Bred mandelmassa på underdelen av bullarna och klicka på grädde.
- Lägg på överdelarna som lock och pudra över florsocker.
Liknande recept
Lussesemla
Betyg (1-5):
Julig semla som görs på lussekatter som fylls med mandelmassa, kardemumma och vispad grädde.
Tillagningstid: 20 min
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär lussekatterna i bottnar och lock.
- Vispa 2 dl grädde fluffig. Riv mandelmassan och blanda med 2 msk grädde och kardemumma.
- Bred mandelmassa på underdelen av bullarna och klicka på grädde.
- Lägg på överdelarna som lock och pudra över florsocker.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!