Lövbiffrulader med sås
  • Tid 1 tim

Lövbiffrulader med sås

3.14 (7 betyg)

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 22

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g lövbiff
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
  • 100 g bacon, en skiva/rulad
  • 1 msk smör eller margarin, till stekning
  • 1 morot, i bitar
  • 75 g rotselleri, i bitar
  • 1 klyftad gul lök
  • 0.5 purjolök, i bitar
  • 10 st enbär
  • 1 st lagerblad
  • 5 st vitpepparkorn
  • 0.5 tsk timjan
  • 3 dl hönsbuljong av tärning eller fond
Sås av sky:
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk soja
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm peppar
Tillbehör:
  • 600 g kokt, pressad potatis
  • 1 dl lingon
  • 8 st saltgurkor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg köttskivorna bredvid varandra. Salta och krydda på ena sidan.
    Lägg en skiva bacon på varje och rulla ihop. Fäst med tandpetare.

  2. 2

    Låt fettet bli ljusbrunt i en stekgryta eller panna.
    Bryn ruladerna runt om och tag upp dem. Bryn morot, selleri, lök och purjo. Lägg tillbaka ruladerna och tillsätt kryddorna.

  3. 3

    Späd med lite buljong i taget och efterstek under lock på svag värme 45-50 min.
    Tag upp ruladerna och tag bort tandpetarna.
    Sila av skyn, spara grönsakerna.

  4. 4

    Mät skyn och späd med vatten tills det är 3 ggr så mycket sky som grädde.
    Rör ut mjölet med grädden och vispa ner i skyn. Koka såsen 3-5 min.
    Smaka av med soja, salt och peppar. Lägg tillbaka rulader och grönsaker i såsen.
    Servera med tillbehören.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar