Lövbiff med ostsmör
  • Tid 10 min

Lövbiff med ostsmör

3.71 (49 betyg)

Lövbiffen är snabbstekt och lätt att variera. Här med ostsmör smaksatt med vitlök, persilja och lime.

  • Tillagningstid 10 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g färskost
  • 50 g mjukt smör
  • 1 lime, pressad saft och rivet ska
  • 1 dl hackad persilja
  • 1.5 riven vitlöksklyfta
Lövbiffar:
  • 600 g lövbiff
  • salt
  • nymalen peppar
  • 2 msk olivolja
Till servering:
  • 1 kg klyftpotatis
  • 4 klyftade tomater
  • 1 dl basilika
  • 1 klyftad lime
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa ihop ingredienserna till ostsmöret med elvisp, cirka 3 minuter.

  2. 2

    Salta och peppra köttet och stek biffarna hastigt i olja, en i taget, i glödhet panna.

  3. 3

    Servera med ostsmör, klyftpotatis, tomatklyftor, basilika och limeklyftor.

Servering

Servera med klyftpotatis, tomatklyftor, basilika och limeklyftor.
Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Fanny

    Färskostsmöret är to die for! Ett favoritrecept hemma hos oss :)

  • Berith

    Hej; gradantal för klyftpotatis,placering i ugnen och tillagningstid

  • Liann

    Frysta potatisklyftor tar ca 10 min i ugnen....

  • Raili R

    Lätt och gott ! Kommer att upprepa säkert recept flera ggr !!!

Visa fler