Lotta Lundgren - Okonomiyaki med räkor
  • Tid 45 min

Lotta Lundgren - Okonomiyaki med räkor

4.2 (44 betyg)

Underbart smakrika plättar med vitkål, sesamfrön och räkor. Recept av Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g frysta räkor med skal, tinade
  • 2 msk sesamfrön
  • 8 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 200 g vitkål
  • 2 salladslökar
  • neutral olja till stekning
Dippsås
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1.5 msk japansk soja
  • 3 tsk srirachasås eller annan het chilisås
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tina räkorna. Skala och hacka dem grovt. Rosta sesamfröna till fin färg i torr stekpanna. Vispa ägg, mjöl, soja, sesamolja och salt till en jämn smet.

  2. 2

    Strimla kålen så fint du kan, använd gärna mandolin eller osthyvel. Skär salladslöken fint, även det gröna. Rör ner räkor, kål och lök i äggsmeten. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna.

  3. 3

    Häll i smeten i formen av små plättar, strö över sesamfröna och vänd när det blivit en stekyta. Rör ihop ingredienserna till dippsåsen och servera till plättarna.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

7 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Isa

    Jättegott! Serverade med marinerade grönsaker (gurka och morötter), passade väldigt bra!

  • Carl

    Vanligt glutenfritt mjöl går jättebra

  • Coop redaktör

    Till Anna: Receptet är inte provlagat med annan mjölsort men testa med rismjöl. Lycka till! :)

  • Anna

    Kan man använda nåt annat istället för vetemjöl? Gärna glutenfritt

Visa fler