Lotta Lundgren - Okonomiyaki med räkor
  • Tid 45 min

Lotta Lundgren - Okonomiyaki med räkor

4.33 (36 betyg)

Underbart smakrika plättar med vitkål, sesamfrön och räkor. Recept av Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g frysta räkor med skal, tinade
  • 2 msk sesamfrön
  • 8 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 0.5 tsk salt
  • 200 g vitkål
  • 2 salladslökar
  • neutral olja till stekning
Dippsås
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1.5 msk japansk soja
  • 3 tsk srirachasås eller annan het chilisås
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tina räkorna. Skala och hacka dem grovt. Rosta sesamfröna till fin färg i torr stekpanna. Vispa ägg, mjöl, soja, sesamolja och salt till en jämn smet.

  2. 2

    Strimla kålen så fint du kan, använd gärna mandolin eller osthyvel. Skär salladslöken fint, även det gröna. Rör ner räkor, kål och lök i äggsmeten. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna.

  3. 3

    Häll i smeten i formen av små plättar, strö över sesamfröna och vänd när det blivit en stekyta. Rör ihop ingredienserna till dippsåsen och servera till plättarna.

Lotta Lungren lagar okonomiyaki med räkor</p

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop redaktör

    Till Anna: Receptet är inte provlagat med annan mjölsort men testa med rismjöl. Lycka till! :)

  • Anna

    Kan man använda nåt annat istället för vetemjöl? Gärna glutenfritt

  • Evelina

    Fantasriskt!!!!

  • Magnus

    Mmmm jättegott!! Enkelt och smidigt. Kommer lagas många ggr helt klart.

Visa fler