Lotta Lundgren - Aloo gobi - indisk blomkålsgryta
  • Tid 25 min

Lotta Lundgren - Aloo gobi - indisk blomkålsgryta

3.69 (173 betyg)

Smakrik och värmande vego-gryta med blomkål, kikärtor och kokosmjölk. Recept från Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 19

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g blomkålshuvud
  • 400 g potatis
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 1 msk olja
  • 1 msk malen spiskummin
  • 0.5 msk mald koriander
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk gurkmeja
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 40 g färsk ingefära
  • 400 g kokta kikärtor på burk (bruttovikt), avsköljda
  • 1 lime, rivet skal (endast det gröna)
  • 25 g smör
Till servering
  • 2 dl jasminris
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär blomkålen i buketter. Skala och tärna potatisen. Fräs löken i olja i en gryta med alla torra kryddor.

  2. 2

    Tillsätt vitlök och tomatpuré. Stek någon minut till under omrörning. Lägg ner blomkål och potatis. Häll i vatten, kokosmjölk, salt och socker.

  3. 3

    Riv ingefäran, krama ner saften i grytan och släng resten. Låt småputtra under lock tills potatisen är mjuk, 10-15 min.

  4. 4

    Tillsätt kikärter och limeskal. Pressa ner saften av halva limen (spar den andra till servering). Koka upp och rör ner en klick smör. Servera med nykokt ris.

Aloo gobi - film

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

22 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sigge

    Det här receptet är det inte mycket indien över, märks att den som gjort receptet inte har ätit indisk mat. Slafsgryta, Alo Gobi innehåller aldrig kokosmjölk och kikärter. Det här är lika mycket indiskt som att kalla kinesisk mat i Sverige som Kinesisk.

  • Åsa

    Älskar den men har sambal oelek till.

  • Linda

    Den har potential men är tyvärr väldigt klen om man följer receptet gällande kryddorna.

  • Dag

    Jättegod gryta ,men nästa gång ska jag ha i mera peppar el chili den blev lite tam

Visa fler