Ljus chokladmousse med ganache

Betyg (1-5):
3.74 (31 betyg)

En sammetslen och fluffig chokladmousse.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter + tid att kallna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Mousse:
  • 3 dl grädde
  • 100 finhackad ljus choklad (48 %)
  • Ganache:
  • 1 dl grädde
  • 1.5 msk honung (25 g)
  • 125 g finhackad ljus choklad (48 %)
  • 2 msk konjak (eller motsvarande grädde)
  • Till servering:
  • mortlade kardemummaskorpor

Gör så här

Mousse

  1. Koka upp grädde och häll över chokladhacket. Rör slätt och ställ kallt.

Ganache

  1. Koka upp grädde och honung och häll över chokladhacket. Vispa slätt och tillsätt eventuellt konjak.
  2. Fördela ganachen i fyra glas. Täck med plast och låt stå i rumstemperatur minst en timme.
  3. Vispa moussen luftig, cirka 2 minuter, då den blivit riktigt kall, och fördela i de fyra glasen. Servera med skorpsmulor ovanpå.

Servering

Mortlade kardemummaskorpor

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sten

2016-09-17

Söt o supergod. Räcker till 5-6 port eftersom den är mäktig, söt o väldigt mättande.

Åsa

2014-07-01

Min skar sig inte. Satte den i kylen ca 5 timmar och det var tillräckligt.

Britta/webbredaktör

2012-05-21

Grädden med den smälta chokladen till moussen måste vara iskall innan den vispas annars kan den skära sig.

Terese

2012-03-29

Det skärde sig för mig med...

Stefan

2012-03-22

Hade varit bra om det stod att moussen kunde skära sig när man vispar den...

Liknande recept

Chokladmousse med apelsinsmak

(2)

Kolagodis med mjölkchoklad

(18)

Cupcakespindlar till halloween

(3)

Snabba browniebitar med jordnötssmör

(20)

Chokladmarängtårta utan att baka

(95)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Falska Mozartkulor

(69)
7 st
  • Mousse:
  • 3 dl grädde
  • 100 finhackad ljus choklad (48 %)
  • Ganache:
  • 1 dl grädde
  • 1.5 msk honung (25 g)
  • 125 g finhackad ljus choklad (48 %)
  • 2 msk konjak (eller motsvarande grädde)
  • Till servering:
  • mortlade kardemummaskorpor

Ljus chokladmousse med ganache

Betyg (1-5):
3.74 (31 betyg)

En sammetslen och fluffig chokladmousse.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter + tid att kallna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Mousse

  1. Koka upp grädde och häll över chokladhacket. Rör slätt och ställ kallt.

Ganache

  1. Koka upp grädde och honung och häll över chokladhacket. Vispa slätt och tillsätt eventuellt konjak.
  2. Fördela ganachen i fyra glas. Täck med plast och låt stå i rumstemperatur minst en timme.
  3. Vispa moussen luftig, cirka 2 minuter, då den blivit riktigt kall, och fördela i de fyra glasen. Servera med skorpsmulor ovanpå.

Servering

Mortlade kardemummaskorpor

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sten

2016-09-17

Söt o supergod. Räcker till 5-6 port eftersom den är mäktig, söt o väldigt mättande.

Åsa

2014-07-01

Min skar sig inte. Satte den i kylen ca 5 timmar och det var tillräckligt.

Britta/webbredaktör

2012-05-21

Grädden med den smälta chokladen till moussen måste vara iskall innan den vispas annars kan den skära sig.

Terese

2012-03-29

Det skärde sig för mig med...

Stefan

2012-03-22

Hade varit bra om det stod att moussen kunde skära sig när man vispar den...

Liknande recept

Chokladmousse med apelsinsmak

(2)

Kolagodis med mjölkchoklad

(18)

Cupcakespindlar till halloween

(3)

Snabba browniebitar med jordnötssmör

(20)

Chokladmarängtårta utan att baka

(95)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Falska Mozartkulor

(69)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies