Ljummen svampsallad
  • Tid 20 min

Ljummen svampsallad

3.5 (4 betyg)

Svampsallad med spenat och pinjenötter blir extra god med knaperstekta krutonger.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 1 liter rensad, blandad färsk svamp
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 1 msk smör
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 25 g valnötter eller pinjenötter
  • 150 g färsk, grovstrimlad mangold eller spenat
  • 8 delade körsbärstomater
  • 0.5 dl basilika
Servering:
  • 200 g ekbladssallad
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk havssalt
  • 1 dl grovriven parmesanost
  • 2 dl brödkrutonger, knaperstekta i olivolja
  • 4 grova bröd, knaperstekta i olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela de största svamparna i bitar. Stek svamp och lök i lite av matfettet tills all vätska kokat in. Krydda. Tillsätt resten av matfettet och nötterna och stek ytterligare några minuter tills svamp och nötter fått lite färg. Blanda ner mangold eller spenat, tomater och basilika. Låt allt bli genomvarmt.

  2. 2

    Fördela ekbladssalladen på tallrikarna eller i en stor skål. Häll över den varma salladen, droppa över olivolja och strö över salt och parmesanost.

Servering

Servera med bröd.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar