Ljummen svampsallad

Ljummen svampsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Svampsallad med spenat och pinjenötter blir extra god med knaperstekta krutonger.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter rensad, blandad färsk svamp
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 1 msk smör
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 25 g valnötter eller pinjenötter
  • 150 g färsk, grovstrimlad mangold eller spenat
  • 8 delade körsbärstomater
  • 0.5 dl basilika
  • 2 krm salt
  • Servering:
  • 200 g ekbladssallad
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk havssalt
  • 1 dl grovriven parmesanost
  • 2 dl brödkrutonger, knaperstekta i olivolja
  • 4 grova bröd, knaperstekta i olivolja

Gör så här

  1. Dela de största svamparna i bitar. Stek svamp och lök i lite av matfettet tills all vätska kokat in. Krydda. Tillsätt resten av matfettet och nötterna och stek ytterligare några minuter tills svamp och nötter fått lite färg. Blanda ner mangold eller spenat, tomater och basilika. Låt allt bli genomvarmt.
  2. Fördela ekbladssalladen på tallrikarna eller i en stor skål. Häll över den varma salladen, droppa över olivolja och strö över salt och parmesanost.

Servering

Servera med bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ljummen höstsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Svampbiffar med fetaost och färska rödbetor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Enkel caesarsallad

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Gnocchipanna med salvia- och citronsmör

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Stekt ris med grönsaker

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Öppen svampomelett

Betyg
Betyg
(8)
Ljummen svampsallad
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 liter rensad, blandad färsk svamp
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 1 msk smör
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 25 g valnötter eller pinjenötter
  • 150 g färsk, grovstrimlad mangold eller spenat
  • 8 delade körsbärstomater
  • 0.5 dl basilika
  • 2 krm salt
  • Servering:
  • 200 g ekbladssallad
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk havssalt
  • 1 dl grovriven parmesanost
  • 2 dl brödkrutonger, knaperstekta i olivolja
  • 4 grova bröd, knaperstekta i olivolja

Ljummen svampsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Svampsallad med spenat och pinjenötter blir extra god med knaperstekta krutonger.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela de största svamparna i bitar. Stek svamp och lök i lite av matfettet tills all vätska kokat in. Krydda. Tillsätt resten av matfettet och nötterna och stek ytterligare några minuter tills svamp och nötter fått lite färg. Blanda ner mangold eller spenat, tomater och basilika. Låt allt bli genomvarmt.
  2. Fördela ekbladssalladen på tallrikarna eller i en stor skål. Häll över den varma salladen, droppa över olivolja och strö över salt och parmesanost.

Servering

Servera med bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ljummen höstsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Svampbiffar med fetaost och färska rödbetor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Enkel caesarsallad

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Gnocchipanna med salvia- och citronsmör

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Stekt ris med grönsaker

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Öppen svampomelett

Betyg
Betyg
(8)