Gnocchipanna med salvia- och citronsmör
Gnocchipanna med salvia- och citronsmör
  • Tid 20 min

Gnocchipanna med salvia- och citronsmör

4.3 (10 betyg)

Här är det citronsmöret som gör rätten extra smaskig.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g potatisgnocchi
  • 1 gul lök, hackad
  • 250 g champinjoner, delade
  • 1 msk smör
  • 300 g blomkål, i mindre bitar
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 250 g frysta gröna sojabönor, tinade
  • 250 g körsbärstomater, delade
Salvia- och citronsmör:
  • 80 g smör
  • 1 msk hackad färsk salvia
  • 0.5 , finrivet skal citron
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mosa ihop alla ingredienser till kryddsmöret med en gaffel. Smaka av med salt.

  2. 2

    Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen. Skölj av i kallt vatten.

  3. 3

    Bryn lök och champinjoneri smör i en het stekpanna. Lägg ner blomkålen och stek ytterligare några minuter. Lägg åt sidan.

  4. 4

    Stek gnocchin i samma panna till fin färg – använd gärna en teflonpanna. Droppa i lite olja om det behövs. Tillsätt vitlök. Stek någon minut till.

  5. 5

    Häll tillbaka svamp och blomkål. Tillsätt sojabönor och tomater. Rör om och smaka av med salt och peppar. Servera med kryddsmöret.

Servering

Låt alla klicka salvia- och citronsmör på sin egen tallrik!
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar