Gnocchipanna med salvia- och citronsmör

Gnocchipanna med salvia- och citronsmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Här är det citronsmöret som gör rätten extra smaskig.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
  • 600 g potatisgnocchi
  • 1 gul lök, hackad
  • 250 g champinjoner, delade
  • 1 msk smör
  • 300 g blomkål, i mindre bitar
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 250 g frysta gröna sojabönor, tinade
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • Salvia- och citronsmör:
  • 80 g smör
  • 1 msk hackad färsk salvia
  • 0.5 , finrivet skal citron
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • salt

Gör så här

  1. Mosa ihop alla ingredienser till kryddsmöret med en gaffel. Smaka av med salt.
  2. Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen. Skölj av i kallt vatten.
  3. Bryn lök och champinjoneri smör i en het stekpanna. Lägg ner blomkålen och stek ytterligare några minuter. Lägg åt sidan.
  4. Stek gnocchin i samma panna till fin färg – använd gärna en teflonpanna. Droppa i lite olja om det behövs. Tillsätt vitlök. Stek någon minut till.
  5. Häll tillbaka svamp och blomkål. Tillsätt sojabönor och tomater. Rör om och smaka av med salt och peppar. Servera med kryddsmöret.

Servering

Låt alla klicka salvia- och citronsmör på sin egen tallrik!

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2020-12-28

Supergott och enkelt.

Gnocchipanna med salvia- och citronsmör
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g potatisgnocchi
  • 1 gul lök, hackad
  • 250 g champinjoner, delade
  • 1 msk smör
  • 300 g blomkål, i mindre bitar
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 250 g frysta gröna sojabönor, tinade
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • Salvia- och citronsmör:
  • 80 g smör
  • 1 msk hackad färsk salvia
  • 0.5 , finrivet skal citron
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • salt

Gnocchipanna med salvia- och citronsmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Här är det citronsmöret som gör rätten extra smaskig.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner

Gör så här

  1. Mosa ihop alla ingredienser till kryddsmöret med en gaffel. Smaka av med salt.
  2. Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen. Skölj av i kallt vatten.
  3. Bryn lök och champinjoneri smör i en het stekpanna. Lägg ner blomkålen och stek ytterligare några minuter. Lägg åt sidan.
  4. Stek gnocchin i samma panna till fin färg – använd gärna en teflonpanna. Droppa i lite olja om det behövs. Tillsätt vitlök. Stek någon minut till.
  5. Häll tillbaka svamp och blomkål. Tillsätt sojabönor och tomater. Rör om och smaka av med salt och peppar. Servera med kryddsmöret.

Servering

Låt alla klicka salvia- och citronsmör på sin egen tallrik!

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2020-12-28

Supergott och enkelt.