Öppen svampomelett
  • Tid 25 min

Öppen svampomelett

3.6 (5 betyg)

Recept av Mathias Dahlgren och Foto: Wolfgang kleinsmidt

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

2 portioner
  • 100 g färsk svamp, gärna svart trumpetsvamp
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • olivolja till stekning
  • 4 ägg
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 tsk salt och nymalen svartpeppar
  • 100 g tunna lättsaltade chips
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 msk fint skuren färsk persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Ansa, skölj och skär svampen i bitar. Stek svamp, lök och vitlök i olja i en stekpanna.

  2. 2

    Vispa ihop äggen lätt med vatten, salt och peppar. Häll smeten över den stekta svampen och löken så att den fördelas jämnt i stekpannan. Stek tills äggsmeten stelnat.

  3. 3

    Lyft lite emellanåt så att lös smet rinner ner mot bottnen. Krossa potatischipsen grovt över omeletten. Pudra över paprikapulvret och strö över persiljan.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar