För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ljummen sallad med grillad abborre

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Blanda sallad med färggranna rostade rotsaker för att få ett gott och fint tillbehör till fisken.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 skalad, fint hyvlad morot (gärna gul)
  • 1 skalad, fint hyvlad persiljerot
  • 1 skalad, fint hyvlad polkabeta eller gulbeta
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1.5 msk socker
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk krossade fänkålsfrön
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 600 g abborrfilé
  • 1 msk rapsolja
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 skivor tunt skivade fullkornsbröd
  • 100 g mixsallad

Gör så här

  1. Strö flingsalt över rotsakerna. Blanda socker, ättika, rapsolja och fänkålsfrön i en skål. Vänd rotsakerna i sockerblandningen och ställ dem åt sidan i cirka 30 minuter. Ta upp rotsakerna och sila av och koka upp lagen i en kastrull.
  2. Häll i crème fraiche och salt och koka upp. Häll ner dillen. "Byxa" bort benen ur abborrfiléerna. Pensla dem med rapsolja och stek i het panna eller grilla, cirka 2-3 minuter på var sida. Salta och peppra.
  3. Rosta brödet i torr panna. Blanda rotsakerna med salladen och lägg upp på tallrik, bryt brödflarnen över. Placera ut abborrfiléerna och häll såsen över. Toppa med dillen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Risnudelsallad med tonfisk och lime

(58)

Rödbetsinkokt lax med skarpsås

(0)

Havtornsmarinerad lax med blomkål och rostad gulbeta

(8)

Grönsallad med caesardressing

(1)

Rödbetsgravad lax

(20)

Inkokt lax med dillmajonnäs

(1)

Rimmad lax med ljummen rotfruktssallad

(21)

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

(7)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 skalad, fint hyvlad morot (gärna gul)
  • 1 skalad, fint hyvlad persiljerot
  • 1 skalad, fint hyvlad polkabeta eller gulbeta
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1.5 msk socker
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk krossade fänkålsfrön
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 600 g abborrfilé
  • 1 msk rapsolja
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 skivor tunt skivade fullkornsbröd
  • 100 g mixsallad

Ljummen sallad med grillad abborre

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Blanda sallad med färggranna rostade rotsaker för att få ett gott och fint tillbehör till fisken.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strö flingsalt över rotsakerna. Blanda socker, ättika, rapsolja och fänkålsfrön i en skål. Vänd rotsakerna i sockerblandningen och ställ dem åt sidan i cirka 30 minuter. Ta upp rotsakerna och sila av och koka upp lagen i en kastrull.
  2. Häll i crème fraiche och salt och koka upp. Häll ner dillen. "Byxa" bort benen ur abborrfiléerna. Pensla dem med rapsolja och stek i het panna eller grilla, cirka 2-3 minuter på var sida. Salta och peppra.
  3. Rosta brödet i torr panna. Blanda rotsakerna med salladen och lägg upp på tallrik, bryt brödflarnen över. Placera ut abborrfiléerna och häll såsen över. Toppa med dillen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Risnudelsallad med tonfisk och lime

(58)

Rödbetsinkokt lax med skarpsås

(0)

Havtornsmarinerad lax med blomkål och rostad gulbeta

(8)

Grönsallad med caesardressing

(1)

Rödbetsgravad lax

(20)

Inkokt lax med dillmajonnäs

(1)

Rimmad lax med ljummen rotfruktssallad

(21)

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

(7)