Rödbetsinkokt lax med skarpsås
  • Tid 25 min + minst 3 tim att svalna

Rödbetsinkokt lax med skarpsås

0 (0 betyg)

Rödbetan ger den inkokta laxen fantastisk färg. Gott är det också.

  • Tillagningstid 25 min + minst 3 tim att svalna
  • Ingredienser 14

Ingredienser

10 bufféportioner
  • 1 kg färsk lax
  • 1 liter vatten
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 msk salt
  • 2 msk strösocker
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 rödlök
  • 1 rödbeta
Skarpsås
  • 4 dl majonnäs
  • 1 dl söt senap, t ex Johnny's
  • 2 msk hackad dill
Till servering
  • nykokt färskpotatis
  • hyvlade morötter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär laxen i stora kuber. Lägg bitarna i en form med bakplåtspapper i botten. Häll vattnet i en kastrull och tillsätt ättika, salt, socker, lagerblad och peppar. Koka upp.

  2. 2

    Skala och skär lök och rödbeta i tunna skivor, använd gärna mandolin. Fördela över laxen och häll på den kokande lagen. Täck med ett bakplåtspapper och lägg på t ex en plåt som lock. Låt lagen svalna. Ställ in i kylen.

  3. 3

    Blanda majonnäs, senap och dill till en sås.

  4. 4

    Vid servering, lyft ur lax, lök och rödbetor med en hålslev och lägg på ett serveringsfat. Servera med färskpotatis, skarpsås och morötter.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar