Ingefärsmarinerade laxspett med senapsdressad potatissallad

Ingefärsmarinerade laxspett med senapsdressad potatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

En rätt bestående av kryddiga smaker som går bra ihop.

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 480 g frysta skivor lax
  • Ingefärsmarinad:
  • 2 tsk färsk ingefära
  • 0.5 citron, rivet skal och pressad saft
  • 3 msk olja
  • 3 krm salt
  • Potatissallad:
  • 800 g skrubbad färsk potatis i halvor
  • 1 tunt strimlad röd paprika
  • 1 tunt strimlad gul paprika
  • 1 tunt skivad röd röd lök
  • 100 g rucolasallad
  • 250 g cocktailtomater
  • 0.5 dl hackade färska örter
  • Senapsdressing:
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk ljus vinäger
  • 1 msk vatten
  • 1 msk grovkornig senap
  • 1 tsk bruna senapskorn
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Blanda marinaden i en plastpåse. Lägg i de otinade spetten och marinera 2-4 timmar i kylskåp, tinade spett ca 30 minuter. Vänd påsen då och då.
  2. Koka under tiden potatisen och låt den ånga av lite. Blanda senapsdressingen och blanda försiktigt ner den i potatisen. Låt svalna och blanda i resten av grönsakerna.
  3. Torka av spetten och grilla eller stek dem tills de precis är genomstekta, 3-4 minuter per sida Servera dem med salladen.

Tips

Färsk ingefära kan bytas ut till torkad, 1 msk färsk motsvarar 1,5 krm torkad.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emmy

2020-05-12

Fräsch middag med sommarkänsla (vi använde små delikatesspotatis då färskpotatisen inte var i säsong). Vi var inte riktigt eniga om vi saknade sås till.

Ingefärsmarinerade laxspett med senapsdressad potatissallad
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 480 g frysta skivor lax
  • Ingefärsmarinad:
  • 2 tsk färsk ingefära
  • 0.5 citron, rivet skal och pressad saft
  • 3 msk olja
  • 3 krm salt
  • Potatissallad:
  • 800 g skrubbad färsk potatis i halvor
  • 1 tunt strimlad röd paprika
  • 1 tunt strimlad gul paprika
  • 1 tunt skivad röd röd lök
  • 100 g rucolasallad
  • 250 g cocktailtomater
  • 0.5 dl hackade färska örter
  • Senapsdressing:
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk ljus vinäger
  • 1 msk vatten
  • 1 msk grovkornig senap
  • 1 tsk bruna senapskorn
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm salt

Ingefärsmarinerade laxspett med senapsdressad potatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

En rätt bestående av kryddiga smaker som går bra ihop.

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda marinaden i en plastpåse. Lägg i de otinade spetten och marinera 2-4 timmar i kylskåp, tinade spett ca 30 minuter. Vänd påsen då och då.
  2. Koka under tiden potatisen och låt den ånga av lite. Blanda senapsdressingen och blanda försiktigt ner den i potatisen. Låt svalna och blanda i resten av grönsakerna.
  3. Torka av spetten och grilla eller stek dem tills de precis är genomstekta, 3-4 minuter per sida Servera dem med salladen.

Tips

Färsk ingefära kan bytas ut till torkad, 1 msk färsk motsvarar 1,5 krm torkad.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emmy

2020-05-12

Fräsch middag med sommarkänsla (vi använde små delikatesspotatis då färskpotatisen inte var i säsong). Vi var inte riktigt eniga om vi saknade sås till.