Hemrimmad lax med krämig dillpotatis

Hemrimmad lax med krämig dillpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Len och god hemrimmad lax passar både med dillpotatis och på buffébordet.

Tillagningstid: 25 minuter + 2 dygn att rimma
4 portioner
  • Lax till smörgåspålägg:
  • 1 kg benfri lax med skinn (mittbiten)
  • 3 msk strösocker
  • 10 krossade vitpepparkorn
  • 4 msk salt
  • Dillpotatis:
  • 1 kg delikatesspotatis
  • 2 dl crème fraiche
  • 70 g färsk spenat
  • 1 kruka hackad dill
  • 1 citron, finrivet skal
  • Till servering:
  • 1 citron

Gör så här

  1. Blanda socker, salt och peppar. Lägg laxbiten i en form och massera in saltblandningen ordentligt. Täck ordentligt med plast och låt stå i kylskåp i 2 dygn. Vänd fisken 1–2 gånger.

Dillpotatis

  1. Koka potatisen tills den är mjuk, ca 20 min. Dela potatisarna när de fortfarande är varma och vänd ihop med crème fraiche, spenat, dill och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
  2. Ta ut laxen och skär i tunna skivor. Servera med den ljumma dillpotatisen och citron.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-08-28

Hej Jonas. Det är torrimning. Vi har ändrat i texten så det bättre framgår. Tack för din återkoppling. Mvh, Maja/redaktör

Jonas

2020-07-27

Av receptet att döma handlar det om torrimning, men på slutet sägs "lyft upp laxen ur spadet", dvs rimning i saltlake. Vilket menar ni?

Hemrimmad lax med krämig dillpotatis
10 st
  • Ingredienser (10)
  • Lax till smörgåspålägg:
  • 1 kg benfri lax med skinn (mittbiten)
  • 3 msk strösocker
  • 10 krossade vitpepparkorn
  • 4 msk salt
  • Dillpotatis:
  • 1 kg delikatesspotatis
  • 2 dl crème fraiche
  • 70 g färsk spenat
  • 1 kruka hackad dill
  • 1 citron, finrivet skal
  • Till servering:
  • 1 citron

Hemrimmad lax med krämig dillpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Len och god hemrimmad lax passar både med dillpotatis och på buffébordet.

Tillagningstid: 25 minuter + 2 dygn att rimma
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda socker, salt och peppar. Lägg laxbiten i en form och massera in saltblandningen ordentligt. Täck ordentligt med plast och låt stå i kylskåp i 2 dygn. Vänd fisken 1–2 gånger.

Dillpotatis

  1. Koka potatisen tills den är mjuk, ca 20 min. Dela potatisarna när de fortfarande är varma och vänd ihop med crème fraiche, spenat, dill och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
  2. Ta ut laxen och skär i tunna skivor. Servera med den ljumma dillpotatisen och citron.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-08-28

Hej Jonas. Det är torrimning. Vi har ändrat i texten så det bättre framgår. Tack för din återkoppling. Mvh, Maja/redaktör

Jonas

2020-07-27

Av receptet att döma handlar det om torrimning, men på slutet sägs "lyft upp laxen ur spadet", dvs rimning i saltlake. Vilket menar ni?