Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Inkokt lax, en i grunden klassisk rätt, som blir supermodern med smak av wasabi och ingefära.

Tillagningstid: 30 min + tid i kylen
6 bufféportioner
  • 500 g laxfilé med skinn, gärna mittbit
  • 500 g färskpotatis
  • gräslök, till garnering
  • Ingefärslag
  • 50 g färsk ingefära, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk salt
  • 5 dl vatten
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 liten rödlök, tunt skivad
  • Krämig wasabisås
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk wasabi

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär laxen i sex bitar. Lägg ingefära, vitlök, socker och salt i en ugnsform som passar laxbitarna och häll i vatten och ättiksprit.
  2. Rör om och ställ in i ugnen, ca 15 min. Ta ut formen. Lägg i laxbitar och rödlök, se till att fisken blir helt täckt av lagen. Lägg ett lock på formen, eller plasta in, och låt svalna i rumstemperatur.
  3. Kan förberedas och stå i kyl till servering. Smaksätt crème fraichen med wasabin. Koka potatisen mjuk och servera till den inkokta laxen och såsen. Garnera med gräslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-06-24

Hej Ninnie! Det är smidigt och sparar disk när lagen görs i samma form som laxen sedan får ligga i. Men självklart går det bra att göra lagen på spisen också. /Elsa, webbredaktör.

Ninnie

2019-06-21

Varför göra lagen i ugnen?? Enklare på spisen!

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g laxfilé med skinn, gärna mittbit
  • 500 g färskpotatis
  • gräslök, till garnering
  • Ingefärslag
  • 50 g färsk ingefära, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk salt
  • 5 dl vatten
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 liten rödlök, tunt skivad
  • Krämig wasabisås
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk wasabi

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Inkokt lax, en i grunden klassisk rätt, som blir supermodern med smak av wasabi och ingefära.

Tillagningstid: 30 min + tid i kylen
6 bufféportioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär laxen i sex bitar. Lägg ingefära, vitlök, socker och salt i en ugnsform som passar laxbitarna och häll i vatten och ättiksprit.
  2. Rör om och ställ in i ugnen, ca 15 min. Ta ut formen. Lägg i laxbitar och rödlök, se till att fisken blir helt täckt av lagen. Lägg ett lock på formen, eller plasta in, och låt svalna i rumstemperatur.
  3. Kan förberedas och stå i kyl till servering. Smaksätt crème fraichen med wasabin. Koka potatisen mjuk och servera till den inkokta laxen och såsen. Garnera med gräslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-06-24

Hej Ninnie! Det är smidigt och sparar disk när lagen görs i samma form som laxen sedan får ligga i. Men självklart går det bra att göra lagen på spisen också. /Elsa, webbredaktör.

Ninnie

2019-06-21

Varför göra lagen i ugnen?? Enklare på spisen!