Ljummen potatissallad med bacon och sparris

Ljummen potatissallad med bacon och sparris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(34)

God och matig potatissallad med sparris, bacon, romansallad och tomater. Som toppas med en senapsdressing.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 1 kg potatis, gärna små och fina
  • 250 g grön sparris
  • 1 msk smör
  • 140 g bacon
  • 125 g romansallad, i grova bitar
  • 250 g baby plommontomater, halverade
  • 0.5 dl skuren färsk gräslök
  • 2 dl krutonger
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • Dressing
  • 2 msk söt senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 dl neutral olja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Dressing: Rör ihop senap och vinäger. Vispa i oljan i en tunn stråle tills det blir en krämig dressing. Smaka av med salt och peppar. Dela potatisarna om de är stora och vänd ner i dressingen.
  2. Ansa och skär sparrisen i tre bitar. Stek hastigt i smör i en het panna. Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Varva potatis, sparris, bacon, sallad, tomater, gräslök och krutonger på ett serveringsfat. Smula över flingsalt och dra ett varv med pepparkvarnen.

Tips

Gör egna krutonger av gårdagens bröd. Vänd runt i olja och stek eller rosta i ugnen tills de är knapriga.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Madeleine

2021-05-30

Jättegod. Rekommenderas!

Julia

2020-08-11

Toppen. Smulade över Västerbottenost också

Tony

2020-05-13

Jäkligt gott det blev, tack

Eleonore

2020-04-26

Toppengod tyckte hela familjen! Stekte grillost till vegetarianen och det funkade utmärkt! Den här blir fler ggr. Funkar till grillat om man tar bort bacon.

Ljummen potatissallad med bacon och sparris
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 kg potatis, gärna små och fina
  • 250 g grön sparris
  • 1 msk smör
  • 140 g bacon
  • 125 g romansallad, i grova bitar
  • 250 g baby plommontomater, halverade
  • 0.5 dl skuren färsk gräslök
  • 2 dl krutonger
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • Dressing
  • 2 msk söt senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 dl neutral olja
  • salt och svartpeppar

Ljummen potatissallad med bacon och sparris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(34)

God och matig potatissallad med sparris, bacon, romansallad och tomater. Som toppas med en senapsdressing.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Dressing: Rör ihop senap och vinäger. Vispa i oljan i en tunn stråle tills det blir en krämig dressing. Smaka av med salt och peppar. Dela potatisarna om de är stora och vänd ner i dressingen.
  2. Ansa och skär sparrisen i tre bitar. Stek hastigt i smör i en het panna. Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Varva potatis, sparris, bacon, sallad, tomater, gräslök och krutonger på ett serveringsfat. Smula över flingsalt och dra ett varv med pepparkvarnen.

Tips

Gör egna krutonger av gårdagens bröd. Vänd runt i olja och stek eller rosta i ugnen tills de är knapriga.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Madeleine

2021-05-30

Jättegod. Rekommenderas!

Julia

2020-08-11

Toppen. Smulade över Västerbottenost också

Tony

2020-05-13

Jäkligt gott det blev, tack

Eleonore

2020-04-26

Toppengod tyckte hela familjen! Stekte grillost till vegetarianen och det funkade utmärkt! Den här blir fler ggr. Funkar till grillat om man tar bort bacon.