Ljummen bulgursallad med saffran och brysselkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Låt russin och mango chutney sätta sötman på en färgrik blandning att ha på buffébordet.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl bulgur
  • 0.5 g saffran
  • 8 dl vatten
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd grönsaksfond
  • 300 g brysselkål
  • 1 dl grovhackade valnötter
  • 1 dl sultanrussin
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 msk finhackad persilja
  • Yoghurtsås:
  • 2 dl yoghurt, 10%
  • 1 dl mango chutney
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 citron, rivet skal

Gör så här

  1. Fräs gul lök och vitlök i olja i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt bulgur och saffran och låt det fräsa med någon minut. Tillsätt vatten och fond och koka enligt anvisning på bulgurförpackningen. Dra kastrullen från värmen och låt bulguren svälla under lock.
  2. Lägg under tiden brysselkålen i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka i cirka 5 minuter. Häll av vattnet och låt brysselkålen ånga av.
  3. Blanda bulgur, brysselkål, nötter, russin, salt, peppar och persilja.

Yoghurtsås

  1. Blanda alla ingredienser till yoghurtsåsen. Servera genast.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Persiljeskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chili- och paprikapotatis

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Majs- och äppelsoppa med sockerkokt ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Honung- och salviaglaserade revbensspjäll med kålsallad

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Blomkålstabbouleh med rostade grönsaker och lammkorv

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Grahamspaj med spenat och dill

Betyg
Betyg
(5)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl bulgur
  • 0.5 g saffran
  • 8 dl vatten
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd grönsaksfond
  • 300 g brysselkål
  • 1 dl grovhackade valnötter
  • 1 dl sultanrussin
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 msk finhackad persilja
  • Yoghurtsås:
  • 2 dl yoghurt, 10%
  • 1 dl mango chutney
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 citron, rivet skal

Ljummen bulgursallad med saffran och brysselkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Låt russin och mango chutney sätta sötman på en färgrik blandning att ha på buffébordet.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs gul lök och vitlök i olja i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt bulgur och saffran och låt det fräsa med någon minut. Tillsätt vatten och fond och koka enligt anvisning på bulgurförpackningen. Dra kastrullen från värmen och låt bulguren svälla under lock.
  2. Lägg under tiden brysselkålen i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka i cirka 5 minuter. Häll av vattnet och låt brysselkålen ånga av.
  3. Blanda bulgur, brysselkål, nötter, russin, salt, peppar och persilja.

Yoghurtsås

  1. Blanda alla ingredienser till yoghurtsåsen. Servera genast.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Persiljeskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chili- och paprikapotatis

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Majs- och äppelsoppa med sockerkokt ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Honung- och salviaglaserade revbensspjäll med kålsallad

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Blomkålstabbouleh med rostade grönsaker och lammkorv

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Grahamspaj med spenat och dill

Betyg
Betyg
(5)