Linsgroddsallad med mango, avokado och kål
  • Tid 20 min

Linsgroddsallad med mango, avokado och kål

3.75 (4 betyg)

En magisk mix av söt mango, salta knapriga mandlar, näringstäta groddar och kål.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g svartkål eller grönkål
  • 3 msk olivolja
  • 1.5 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 dl groddade gröna linser
  • 1 tärnad avokado
  • 1 tärnad mango eller 225 g frysta tinade mangotärningar
  • 1 dl mandlar
  • 1 msk tamarisoja eller japansk soja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Plocka loss bitar av kålbladen och lägg i en bunke, ansa bort den hårdare mittbiten.

  2. 2

    Häll på olja, citronsaft och salt. Massera runt med bladen.

  3. 3

    Tillsätt linsgroddar, avokado och mango.

  4. 4

    Rosta mandlar i en torr stek- panna och blanda de heta nötterna med soja i en skål. Hacka nötterna grovt när de svalnat något och toppa salladen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar