Linser med spenat
  • Tid 25 min

Linser med spenat

3.73 (22 betyg)

Vacker, färgsprudlande och väldigt nyttig sallad.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

6 portioner
  • 2 dl röda linser
  • 1 tsk curry
  • 0.5 ark kanelstång
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 2 urkärnade, strimlade röda chili
  • 3 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 250 g färsk bladspenat
  • 1 msk olivolja till stekning
  • 1 hackad gul lök
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 tsk bruna senapsfrön
  • 1.5 dl kokosmjölk
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skölj linserna och lägg dem i en gryta med curry, kanel, gurkmeja, chili, vatten och salt. Koka upp under omrörning och sjud sedan under lock tills linserna är mjuka, 8-10 minuter. Skölj spenaten, skär bladen grovt och finhacka stjälkarna. Hetta upp olja och fräs lök, vitlök och senapsfrön några minuter.

  2. 2

    Tillsätt de kokta linserna, spenatstjälkarna och kokosmjölken. Koka några minuter och rör sedan ner spenatbladen och hetta upp. Servera med ris.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar