Linser med spenat

Linser med spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Vacker, färgsprudlande och väldigt nyttig sallad.

Tillagningstid: 25 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl röda linser
  • 1 tsk curry
  • 0.5 ark kanelstång
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 2 urkärnade, strimlade röda chili
  • 3 dl vatten
  • 250 g färsk bladspenat
  • 1 msk olivolja till stekning
  • 1 hackad gul lök
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 tsk bruna senapsfrön
  • 1.5 dl kokosmjölk
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Skölj linserna och lägg dem i en gryta med curry, kanel, gurkmeja, chili, vatten och salt. Koka upp under omrörning och sjud sedan under lock tills linserna är mjuka, 8-10 minuter. Skölj spenaten, skär bladen grovt och finhacka stjälkarna. Hetta upp olja och fräs lök, vitlök och senapsfrön några minuter.
  2. Tillsätt de kokta linserna, spenatstjälkarna och kokosmjölken. Koka några minuter och rör sedan ner spenatbladen och hetta upp. Servera med ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Pitabröd med rostade grönsaker och chèvreröra

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(150)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Risnudelsallad med broccoli

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Fattiga riddare med bönor i tomatsås och vitlöksfrästa haricots verts

Betyg
Betyg
(2)
Linser med spenat
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 dl röda linser
  • 1 tsk curry
  • 0.5 ark kanelstång
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 2 urkärnade, strimlade röda chili
  • 3 dl vatten
  • 250 g färsk bladspenat
  • 1 msk olivolja till stekning
  • 1 hackad gul lök
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 tsk bruna senapsfrön
  • 1.5 dl kokosmjölk
  • 2 tsk salt

Linser med spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Vacker, färgsprudlande och väldigt nyttig sallad.

Tillagningstid: 25 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj linserna och lägg dem i en gryta med curry, kanel, gurkmeja, chili, vatten och salt. Koka upp under omrörning och sjud sedan under lock tills linserna är mjuka, 8-10 minuter. Skölj spenaten, skär bladen grovt och finhacka stjälkarna. Hetta upp olja och fräs lök, vitlök och senapsfrön några minuter.
  2. Tillsätt de kokta linserna, spenatstjälkarna och kokosmjölken. Koka några minuter och rör sedan ner spenatbladen och hetta upp. Servera med ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Pitabröd med rostade grönsaker och chèvreröra

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(150)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Risnudelsallad med broccoli

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Fattiga riddare med bönor i tomatsås och vitlöksfrästa haricots verts

Betyg
Betyg
(2)