Rostade rotfrukter med belugalinser och fetaost

Rostade rotfrukter med belugalinser och fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Ugnsrostade morötter och palsternackor, som blandas med vitlök, belugalinser, spenat och balsamvinäger och toppas med fetaost. En perfekt somrig sallad eller som tillbehör.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g morot
  • 400 g palsternacka
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 2 dl torkade belugalinser
  • 70 g färsk spenat
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 150 g fetaost

Gör så här

  1. Skrubba morötter och palsternacka och skär i stavar. Fördela på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt, rosmarin och cayennepeppar. Lägg vitlöksklyftan bland rotsakerna på plåten. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 20 min.
  2. Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Vänd runt linserna med rotsakerna, vitlöksklyftan, spenat, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Toppa med smulad fetaost.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Laxgratäng

Betyg
Betyg
(179)
Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(123)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Enchiladas med bönor

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(140)
Spara recept

Pastasås med musslor

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(96)
Rostade rotfrukter med belugalinser och fetaost
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g morot
  • 400 g palsternacka
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 2 dl torkade belugalinser
  • 70 g färsk spenat
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 150 g fetaost

Rostade rotfrukter med belugalinser och fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Ugnsrostade morötter och palsternackor, som blandas med vitlök, belugalinser, spenat och balsamvinäger och toppas med fetaost. En perfekt somrig sallad eller som tillbehör.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skrubba morötter och palsternacka och skär i stavar. Fördela på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt, rosmarin och cayennepeppar. Lägg vitlöksklyftan bland rotsakerna på plåten. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 20 min.
  2. Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Vänd runt linserna med rotsakerna, vitlöksklyftan, spenat, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Toppa med smulad fetaost.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Laxgratäng

Betyg
Betyg
(179)
Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(123)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Enchiladas med bönor

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(140)
Spara recept

Pastasås med musslor

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(96)