Linsfyllda pitabröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Månadens läsarrecept av Andreas Meijer.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 finhackad rödlök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl röda linser
  • 4.5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk garam masala
  • Till servering:
  • 4 pitabröd
  • tomat
  • sallad
  • gurka
  • turkisk yoghurt

Gör så här

  1. Stek rödlök och vitlök i oljan tills löken är mjuk.
  2. Tillsätt linser, vatten, buljong och garam masala. Låt koka ca 15 min, tills linserna är mjuka.
  3. Värm pitabröden och servera linsröran med grönsaker och yoghurt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Charlie E

2015-08-23

Glömde skriva nedan att jag följde Andreas råd och tog 2 dl linser. Koka försiktigt så behåller de sin form.

Charlie E

2015-08-23

Jättegod och krämig röra! Istället för garam tog jag 1 tsk chilipulver och 1 tsk spiskummin. Petade även ner 1 buljongtärning. Hela familjen åt!

Henrik Hedman

2014-09-11

Bra och nyttig vegetariskt mat men inte mycket smak i tyvärr. Testa att krydda mera.

Andreas Meijer

2014-06-23

MerSmak skrev lite fel i receptet... Prova med 2 dl linser så blir det som det ska...

Liknande recept

Spara recept

Linsbiffar med myntavinägrett

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kycklingrullar med balsamicosky, belugalinser och sötpotatis

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Linsbolognese

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Röd linssoppa med citron

Betyg
Betyg
(174)
Spara recept

Thaikyckling med linser och röd curry

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Orientalisk gryta

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Linsbiffar med jordnötssmör

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Linsgryta med aubergine

Betyg
Betyg
(120)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 finhackad rödlök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl röda linser
  • 4.5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk garam masala
  • Till servering:
  • 4 pitabröd
  • tomat
  • sallad
  • gurka
  • turkisk yoghurt

Linsfyllda pitabröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Månadens läsarrecept av Andreas Meijer.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek rödlök och vitlök i oljan tills löken är mjuk.
  2. Tillsätt linser, vatten, buljong och garam masala. Låt koka ca 15 min, tills linserna är mjuka.
  3. Värm pitabröden och servera linsröran med grönsaker och yoghurt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Charlie E

2015-08-23

Glömde skriva nedan att jag följde Andreas råd och tog 2 dl linser. Koka försiktigt så behåller de sin form.

Charlie E

2015-08-23

Jättegod och krämig röra! Istället för garam tog jag 1 tsk chilipulver och 1 tsk spiskummin. Petade även ner 1 buljongtärning. Hela familjen åt!

Henrik Hedman

2014-09-11

Bra och nyttig vegetariskt mat men inte mycket smak i tyvärr. Testa att krydda mera.

Andreas Meijer

2014-06-23

MerSmak skrev lite fel i receptet... Prova med 2 dl linser så blir det som det ska...

Liknande recept

Spara recept

Linsbiffar med myntavinägrett

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kycklingrullar med balsamicosky, belugalinser och sötpotatis

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Linsbolognese

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Röd linssoppa med citron

Betyg
Betyg
(174)
Spara recept

Thaikyckling med linser och röd curry

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Orientalisk gryta

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Linsbiffar med jordnötssmör

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Linsgryta med aubergine

Betyg
Betyg
(120)