Linscurry i röd kokos
  • Tid 30 min

Linscurry i röd kokos

3.96 (26 betyg)

Receptet hittar du även i kokboken Mer vego av Sara Ask och Lisa Bjärbo och fotograf Ulrika Pousette.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl ris
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk röd currypasta
  • 1 msk rapsolja
  • 5 dl vatten
  • 2 dl torkade röda linser
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 0.5 blomkål, huvudet
  • 0.75 tsk salt
  • 70 g bladspenat
Till servering:
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 lime
  • naanbröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset. Stek lök, vitlök, tomatpuré och currypasta i olja i en stekgryta.

  2. 2

    Tillsätt vatten, linser och kokosmjölk. Låt puttra under lock ca 10 min.

  3. 3

    Skölj och skär blomkålen i buketter. Tillsätt dem och koka 10 min till. Smaka av med salt. Vänd ner spenat. Servera med hackade nötter, lime i klyftor, ev naanbröd och ris.

Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Louise

    Jag vet inte hur stor skillnad det är på olika curry pastor. Jag anv Santa Marias röda curry och grytan blev helt smaklös. Hade nog behövt mer pasta och trots attatt jag hade i 2tsk salt (istället för 0,75) behövdes det saltas extra vid matbordet.

  • Henrik Nilsson

    Gott, lätt och matlådevänligt. Krydda lite mer bara så blir det bra!

  • Karin

    Den var god, men kanske lite väl mild i smaken. Man kan nog med fördel ha i lite mer linser så att den mättar bättre.

  • Susanne, redaktör

    @Mats Lindquist - tack för uppmärksammandet. Felet är nu korrigerat.

Visa fler