Lins- och risfyllda kålrullar i tomatsås
Lins- och risfyllda kålrullar i tomatsås
  • Tid 40 min
  • Ugn 225º

Lins- och risfyllda kålrullar i tomatsås

4.4 (5 betyg)

Vegetariska kåldolmar med linser och ost

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 19
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 8 vitkålsblad eller savojkål
  • 250 g morötter, grovrivna
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 290 g linser, avrunna, (nettovikt)
  • 3 dl kokt ris
  • 3 dl riven ost
  • 1.5 dl finhackad färsk persilja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 75 g fetaost
  • 1 tsk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
Tomatsås
  • 500 g krossade tomater
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 msk honung
  • 0.5 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg kålbladen i saltat kokande vatten och koka ca 5 min.

Tomatsås:

  1. 1

    Häll alla ingredienser i en kastrull och låt småputtra ca 10 min. Fräs morötter, lök och vitlök i olja tills de är lätt mjuka.

  2. 2

    Ta stekpannan från värmen och tillsätt linser, ris, riven ost och persilja. Rör om ordentligt och smaka av med salt och peppar.

  3. 3

    Häll tomatsåsen i en ugnsform. Fyll kålbladen med risfyllningen och lägg rullarna med skarven nedåt i tomatsåsen.

  4. 4

    Smula över fetaosten, ringla över olja och dra ett varv med pepparkvarnen. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar