Linguine med ugnsrostade tomater och mozzarella

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(30)

Tomaterna blir fantastiskt söta och goda när de rostas. Recept av Eleonora von Essen

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 320 g linguine eller annan pasta
  • 800 g tomater, gärna i olika färger och storlekar
  • 2 röda chili
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 citron
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 50 g pinjenötter
  • 250 g mozzarella
  • 1 kruka färsk basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela tomaterna om de är stora. Skär chilin på längden och ta ev bort kärnhuset.
  2. Vänd runt tomater och chili i olja i en stor ugnsform. Lägg citronhalvan i formen med snittytan upp. Salta och peppra. Rosta mitt i ugnen 20–30 min.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Rosta pinjenötterna till fin färg i torr stekpanna.
  4. Häll av pastavattnet, vänd ner pastan i ugnsformen och vänd runt med tomaterna.
  5. Bryt bitar av mozzarellan och toppa pastan med mozzarella, pinjenötter och basilikablad. Pressa över saft från den ugnsrostade citronen.

Tips

Om du tycker bättre om andra pastasorter funkar det förstås också.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Torbjörn

2021-02-07

Gott fungerar med vanlig spaghetti.

Kiira

2019-04-06

Lätt lagat och gott ,praktisk matlåda då det blir mycket mat.

Elin

2018-09-19

Supergott och lättlagat!

Liknande recept

Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Burrito med kyckling

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Fyllda auberginer

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Piccata med ratatouille

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(148)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 320 g linguine eller annan pasta
  • 800 g tomater, gärna i olika färger och storlekar
  • 2 röda chili
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 citron
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 50 g pinjenötter
  • 250 g mozzarella
  • 1 kruka färsk basilika

Linguine med ugnsrostade tomater och mozzarella

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(30)

Tomaterna blir fantastiskt söta och goda när de rostas. Recept av Eleonora von Essen

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela tomaterna om de är stora. Skär chilin på längden och ta ev bort kärnhuset.
  2. Vänd runt tomater och chili i olja i en stor ugnsform. Lägg citronhalvan i formen med snittytan upp. Salta och peppra. Rosta mitt i ugnen 20–30 min.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Rosta pinjenötterna till fin färg i torr stekpanna.
  4. Häll av pastavattnet, vänd ner pastan i ugnsformen och vänd runt med tomaterna.
  5. Bryt bitar av mozzarellan och toppa pastan med mozzarella, pinjenötter och basilikablad. Pressa över saft från den ugnsrostade citronen.

Tips

Om du tycker bättre om andra pastasorter funkar det förstås också.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Torbjörn

2021-02-07

Gott fungerar med vanlig spaghetti.

Kiira

2019-04-06

Lätt lagat och gott ,praktisk matlåda då det blir mycket mat.

Elin

2018-09-19

Supergott och lättlagat!

Liknande recept

Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Burrito med kyckling

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Fyllda auberginer

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Piccata med ratatouille

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(148)