För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lingonkokta päron med vaniljcreme

Betyg (1-5):
3.53 (17 betyg)

Tillagningstid: 40 min + 1 natt i kylen
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter vatten
  • 225 g frysta lingon
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 8 skalade päron, gärna Conference
  • Vaniljcremé:
  • 0.5 vaniljstång
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 4 ägg, endast gulan
  • 0.5 dl maizena
  • 30 g brynt smör
  • 1 gelatinblad blötlagt i 5 min
  • Garnering:
  • 1 päron skuret i stavar
  • 1 dl frysta tinade lingon rörda med lite socker
  • 1 kruka citronmeliss

Gör så här

  1. Koka upp vatten, lingon, socker och citronsaft i en stor kastrull. Lägg i päronen. Låt sjuda tills de mjuknat, ca 20 min.
  2. Lägg päron och spad i en skål och ställ i kylen. Låt dra i minst 4 timmar, men gärna över natten.

Vaniljcrème:

  1. Skrapa ut fröna ur vaniljstången och koka upp frön och stång med grädde och mjölk. Ställ kastrullen åt sidan. Vispa socker, äggulor och maizena pösigt.
  2. Häll ner äggvispet i mjölkblandningen och värm försiktigt upp på svag värme under omrörning tills den tjocknat något. Häll över i en bunke och ställ i ett isbad. Vispa genast i det brynta smöret och gelatinbladet. Vispa tills vaniljcrèmen är kall. Sila för att få bort vaniljstång och ev klumpar.
  3. Servera päronen på tallrik med vaniljcrèmen spritsad. Garnera med päronstavar, lingon och citronmeliss. Eller skär päronen i bitar och servera i små koppar med vaniljcrèmen och garneringen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(19)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

(7)

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

(109)

Tortillachips med dipp och frukt

(1)

Mandelris med fruktsallad och romlag

(3)

Jordgubbar i apelsin- och passionsfruktslag

(2)

Jordgubbsmousse med rabarber

(20)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 liter vatten
  • 225 g frysta lingon
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 8 skalade päron, gärna Conference
  • Vaniljcremé:
  • 0.5 vaniljstång
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 4 ägg, endast gulan
  • 0.5 dl maizena
  • 30 g brynt smör
  • 1 gelatinblad blötlagt i 5 min
  • Garnering:
  • 1 päron skuret i stavar
  • 1 dl frysta tinade lingon rörda med lite socker
  • 1 kruka citronmeliss

Lingonkokta päron med vaniljcreme

Betyg (1-5):
3.53 (17 betyg)

Tillagningstid: 40 min + 1 natt i kylen
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten, lingon, socker och citronsaft i en stor kastrull. Lägg i päronen. Låt sjuda tills de mjuknat, ca 20 min.
  2. Lägg päron och spad i en skål och ställ i kylen. Låt dra i minst 4 timmar, men gärna över natten.

Vaniljcrème:

  1. Skrapa ut fröna ur vaniljstången och koka upp frön och stång med grädde och mjölk. Ställ kastrullen åt sidan. Vispa socker, äggulor och maizena pösigt.
  2. Häll ner äggvispet i mjölkblandningen och värm försiktigt upp på svag värme under omrörning tills den tjocknat något. Häll över i en bunke och ställ i ett isbad. Vispa genast i det brynta smöret och gelatinbladet. Vispa tills vaniljcrèmen är kall. Sila för att få bort vaniljstång och ev klumpar.
  3. Servera päronen på tallrik med vaniljcrèmen spritsad. Garnera med päronstavar, lingon och citronmeliss. Eller skär päronen i bitar och servera i små koppar med vaniljcrèmen och garneringen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(19)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

(7)

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

(109)

Tortillachips med dipp och frukt

(1)

Mandelris med fruktsallad och romlag

(3)

Jordgubbar i apelsin- och passionsfruktslag

(2)

Jordgubbsmousse med rabarber

(20)