Limepaj

Limepaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

Lättförberedd och syrlig limepaj till efterrätt eller fikat.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajskal:
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • Fyllning:
  • 3 ägg
  • 1.5 dl socker
  • 2 dl Kesella
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2 lime, rivet skal och pressad saft
  • Servering:
  • 3 msk socker

Gör så här

  1. Blanda mjöl, socker och vaniljsocker i en skål.
    Skär kylskåpskallt smör i små bitar och lägg ner i skålen tillsammans med ägget.
    Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter).
    Låt stå kallt ca 15 minuter.
  2. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10 minuter.
  3. Vispa ägg och socker till fyllningen pösigt, blanda ner kesellan, mjöl samt skal och saft från limefrukten.
    Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Pajen kan vara lite lös i mitten, den stelnar när den kallnat.
  4. Vid servering: Sätt ugnen på grill, strö socker över pajen, sätt in den högt upp i ugnen och låt sockret smälta och få fin färg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jennie

2020-08-08

Mycket uppskattad paj och enkel att göra!

Liknande recept

Spara recept

Mandeltårta med choklad

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Nougatkakor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Plommonkaka med hasselnötter

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Päronkaka med kolasås

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Pösomelett med apelsin

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Limepaj
11 st
  • Ingredienser (11)
  • Pajskal:
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • Fyllning:
  • 3 ägg
  • 1.5 dl socker
  • 2 dl Kesella
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2 lime, rivet skal och pressad saft
  • Servering:
  • 3 msk socker

Limepaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

Lättförberedd och syrlig limepaj till efterrätt eller fikat.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjöl, socker och vaniljsocker i en skål.
    Skär kylskåpskallt smör i små bitar och lägg ner i skålen tillsammans med ägget.
    Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter).
    Låt stå kallt ca 15 minuter.
  2. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10 minuter.
  3. Vispa ägg och socker till fyllningen pösigt, blanda ner kesellan, mjöl samt skal och saft från limefrukten.
    Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Pajen kan vara lite lös i mitten, den stelnar när den kallnat.
  4. Vid servering: Sätt ugnen på grill, strö socker över pajen, sätt in den högt upp i ugnen och låt sockret smälta och få fin färg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jennie

2020-08-08

Mycket uppskattad paj och enkel att göra!

Liknande recept

Spara recept

Mandeltårta med choklad

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Nougatkakor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Plommonkaka med hasselnötter

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Päronkaka med kolasås

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Pösomelett med apelsin

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)