Key lime pie med jordgubbar
Key lime pie med jordgubbar
  • Tid 30 min + tid att svalna och stelna
  • Ugn 175º

Key lime pie med jordgubbar

5 (4 betyg)

ˮAllaˮ älskar key lime pie!

  • Tillagningstid 30 min + tid att svalna och stelna
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

12 portioner
  • 100 g digestivekex
  • 100 g salta kex, tex saltiner
  • 100 g smält smör
Fyllning
  • 1 burk kondenserad mjölk, 400 g
  • färskpressad saft av 4 lime
  • 1.5 dl vispgrädde
Garnering
  • 2 dl crème fraiche
  • lime i skivor
  • jordgubbar
  • mynta
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Mixa eller mortla kexen till ett fint smul. Tillsätt det smälta smöret och tryck ut kexmassan i en form med löstagbara kanter, ca 20 cm i diameter.

  2. 2

    Grädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt kallna. Blanda kondenserad mjölk och limesaft i en bunke. Vispa grädden fluffig och vänd försiktigt ner i smeten. Häll smeten i pajskalet.

  3. 3

    Täck med plast och ställ kallt minst 3 timmar, men gärna över natten. Vispa crème fraichen fluffig och bred över pajen. Garnera med limeskivor, jordgubbar och mynta.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar