Key lime pie med jordgubbar

Key lime pie med jordgubbar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Key lime pie är en älskad citronpaj som täcks av maräng. Det här receptet är enkelt att lyckas med och vi toppar vår paj med färska jordgubbar, lime och mynta. En riktig sommartårta!

Tillagningstid: 30 min + tid att svalna och stelna
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
  • 100 g digestivekex
  • 100 g salta kex, tex saltiner
  • 100 g smält smör
  • Fyllning
  • 1 burk kondenserad mjölk, 400 g
  • färskpressad saft av 4 lime
  • 1.5 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 2 dl crème fraiche
  • lime i skivor
  • jordgubbar
  • mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Mixa eller mortla kexen till ett fint smul. Tillsätt det smälta smöret och tryck ut kexmassan i en form med löstagbara kanter, ca 20 cm i diameter.
  2. Grädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt kallna. Blanda kondenserad mjölk och limesaft i en bunke. Vispa grädden fluffig och vänd försiktigt ner i smeten. Häll smeten i pajskalet.
  3. Täck med plast och ställ kallt minst 3 timmar, men gärna över natten. Vispa crème fraichen fluffig och bred över pajen. Garnera med limeskivor, jordgubbar och mynta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Key lime pie med jordgubbar
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 100 g digestivekex
  • 100 g salta kex, tex saltiner
  • 100 g smält smör
  • Fyllning
  • 1 burk kondenserad mjölk, 400 g
  • färskpressad saft av 4 lime
  • 1.5 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 2 dl crème fraiche
  • lime i skivor
  • jordgubbar
  • mynta

Key lime pie med jordgubbar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Key lime pie är en älskad citronpaj som täcks av maräng. Det här receptet är enkelt att lyckas med och vi toppar vår paj med färska jordgubbar, lime och mynta. En riktig sommartårta!

Tillagningstid: 30 min + tid att svalna och stelna
Ugnstemperatur:175º
12 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Mixa eller mortla kexen till ett fint smul. Tillsätt det smälta smöret och tryck ut kexmassan i en form med löstagbara kanter, ca 20 cm i diameter.
  2. Grädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt kallna. Blanda kondenserad mjölk och limesaft i en bunke. Vispa grädden fluffig och vänd försiktigt ner i smeten. Häll smeten i pajskalet.
  3. Täck med plast och ställ kallt minst 3 timmar, men gärna över natten. Vispa crème fraichen fluffig och bred över pajen. Garnera med limeskivor, jordgubbar och mynta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!