Lenas tabbouleh

Lenas tabbouleh

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Persilja och mynta är klassisk smaksättning på tabbouleh.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl bulgur
  • 250 g körsbärstomat
  • 0.5 gurka
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 dl hackad persilja
  • 0.5 dl hackad färsk mynta
  • salt
  • Till garnering
  • 1 liten rödlök
  • myntablad

Gör så här

  1. Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen och låt svalna.
  2. Dela tomaterna. Skala, dela, kärna ur och skär gurkan i små tärningar.
  3. Blanda ihop citronsaft och vitlök i en bunke. Vispa i oljan, lite i taget. Vänd ner bulgur, tomater, gurka, persilja och mynta. Smaka av med salt. Täck med plast och låt stå i kylen minst 30 min.
  4. Garnera med rödlöksringar och myntablad.

Servering

Servera till grillat, gärna Enkla lammfärsspett.

Tips

Funkar också bra att byta bulgur mot couscous eller quinoa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna-Carin

2017-07-30

Jag bytte ut bulgur till pärlcoscos och det blev super

Liknande recept

Spara recept

Wokad mangobiff i pitabröd

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tacorulle med granatäpple och rödkål

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Wrap med curryröra på tofu

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fruktig kamutvetesallad med saffran och grönkål

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(139)
Spara recept

Smoothie bowl

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Nudelsallad med mango och cashewnötter

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Majs- och melonsallad med bacondressing

Betyg
Betyg
(5)
Lenas tabbouleh
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 dl bulgur
  • 250 g körsbärstomat
  • 0.5 gurka
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 dl hackad persilja
  • 0.5 dl hackad färsk mynta
  • salt
  • Till garnering
  • 1 liten rödlök
  • myntablad

Lenas tabbouleh

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Persilja och mynta är klassisk smaksättning på tabbouleh.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen och låt svalna.
  2. Dela tomaterna. Skala, dela, kärna ur och skär gurkan i små tärningar.
  3. Blanda ihop citronsaft och vitlök i en bunke. Vispa i oljan, lite i taget. Vänd ner bulgur, tomater, gurka, persilja och mynta. Smaka av med salt. Täck med plast och låt stå i kylen minst 30 min.
  4. Garnera med rödlöksringar och myntablad.

Servering

Servera till grillat, gärna Enkla lammfärsspett.

Tips

Funkar också bra att byta bulgur mot couscous eller quinoa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna-Carin

2017-07-30

Jag bytte ut bulgur till pärlcoscos och det blev super

Liknande recept

Spara recept

Wokad mangobiff i pitabröd

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tacorulle med granatäpple och rödkål

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Wrap med curryröra på tofu

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fruktig kamutvetesallad med saffran och grönkål

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(139)
Spara recept

Smoothie bowl

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Nudelsallad med mango och cashewnötter

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Majs- och melonsallad med bacondressing

Betyg
Betyg
(5)