Lenas tabbouleh
  • Tid 20 min

Lenas tabbouleh

4.25 (4 betyg)

Persilja och mynta är klassisk smaksättning på tabbouleh.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl bulgur
  • 250 g körsbärstomat
  • 0.5 gurka
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 dl hackad persilja
  • 0.5 dl hackad färsk mynta
  • salt
Till garnering
  • 1 liten rödlök
  • myntablad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen och låt svalna.

  2. 2

    Dela tomaterna. Skala, dela, kärna ur och skär gurkan i små tärningar.

  3. 3

    Blanda ihop citronsaft och vitlök i en bunke. Vispa i oljan, lite i taget. Vänd ner bulgur, tomater, gurka, persilja och mynta. Smaka av med salt. Täck med plast och låt stå i kylen minst 30 min.

  4. 4

    Garnera med rödlöksringar och myntablad.

Servering

Servera till grillat, gärna Enkla lammfärsspett.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Funkar också bra att byta bulgur mot couscous eller quinoa.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anna-Carin

    Jag bytte ut bulgur till pärlcoscos och det blev super