
Lemon curd-paj med marshmallows
Saftig syrlig lemon curd-paj i små portionsformar som toppas med marshmallows och serveras med lättvispad grädde. Kan inte bli en bättre efterrätt.
- 3 dl vetemjöl
- 0.5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g smör, rumsvarmt
- 1 ägg
- Fyllning
- 340 g lemon curd
- 1 dl vispgrädde
- 4 äggulor
- 1 tsk vaniljsocker
- minimarshmallow, till topping
Gör så här
- Arbeta ihop ingredienserna till degen i matberedare monterad med kniv, eller för hand. Tryck ut degen i sex små låga smorda pajformar ca 11 cm i diameter. Låt stå i frysen ca 10 min.
- Nagga botten och förgrädda mitt i ugnen ca 10 min. Vispa ihop lemon curd med grädde, äggulor och vaniljsocker.
- Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen ca 13 min. Lägg på marshmallows efter 8 min. Låt svalna innan servering.
Servering
Lemon curd-paj med marshmallows
Saftig syrlig lemon curd-paj i små portionsformar som toppas med marshmallows och serveras med lättvispad grädde. Kan inte bli en bättre efterrätt.
Gör så här
- Arbeta ihop ingredienserna till degen i matberedare monterad med kniv, eller för hand. Tryck ut degen i sex små låga smorda pajformar ca 11 cm i diameter. Låt stå i frysen ca 10 min.
- Nagga botten och förgrädda mitt i ugnen ca 10 min. Vispa ihop lemon curd med grädde, äggulor och vaniljsocker.
- Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen ca 13 min. Lägg på marshmallows efter 8 min. Låt svalna innan servering.
Servering
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-08-12
Hej Ellie, vad kul att pajerna blev uppskattade! Tack för att du delar med dig :)
2021-08-11
Jag bakade i små cupcakes-formar i aluminium. Det blev ungefär 15-20st och fick mycket fyllning över. Blev väldigt fasta och goda. De gled ur formarna då de var så fasta, lite som en kaka. Serverade med vispgrädde på toppen (inga marshmallows) och gästerna uppskattade dem väldigt mycket :)
2021-04-03
Jag blandade upp smeten med ohiliadelphiaost, skulle rekomendera att vispa vitorna hårda och lägga uppe på sist för att förhindra att den rinner. Min blev rinning då jag inte gjorde som ovan, skall servera den som frozen”. Väldigt god smak med syran från Philiadelphiaosten.
2021-04-03
Har bakat i mazarinformar. Fick nästan hälften av lemoncurdsmeten över så jag gjorde lite mer pajdeg. Fick ihop ca 20 st. Hade lite lägre värme till lemoncurden och hade dom i lite längre. Och dom blev INTE rinniga! Jag tror man måste vispa smeten ordentligt. Den ska bli fluffig. Dom blev som små juveler. 😃 I morgon, påskdagen, ska dom ätas. Blev några formar över med bara pajdeg. Så jag ska vispa grädde med Nutella och sätta lite fina hjortron på i formarna. Glad påsk!
2021-03-30
Hej Maria! Det går bra men tiden i ugnen behöver då förlängas. Vi har inte provlagat receptet i stor form, men återkom gärna med resultatet om du provar! Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör
2021-03-29
Funkar det att göra i vanlig pajform?
2020-10-08
Alldeles för söt
2020-05-10
Avråder från det gär receptet, det stelnar aldrig!
2020-04-15
Hej Renee, Beckman och Ryngberg. Beklaga att det blev som det blev, verkligen tråkigt när man ska bjuda folk. Vi har provbakat det här receptet en gång till och resultatet blev bra. Det vi har använt är färdigköpt lemon curd. Har man hemlagad lemon curd kan vi inte garantera resultatet. Främsta orsaken tror vi kan vara storleken på pajformarna, vi har förtydligat storlek i texten. Dom stelnar mer när dom kallnar. Mvh provköket
2020-04-12
Tänkte bjuda på dessa pajer till efterrätt på påskafton....men resultatet blev precis som föregående kommentarer...en ostelnad sockerkaksmet med citronsmak ! Panik ! Fick snabbt tänka om ....fick göra maränger....och så fick det bli marängsviss....puh! Snälla..ta bort detta recept...det kan inte bara vara en slump att tre st. misslyckas så totalt .
2020-04-11
Misslyckad Följde receptet till punkt och pricka. Ökade även tiden i ugnen. Stelnade aldrig. Fick slängas. Tråkigt.
2020-04-11
Misslyckad, blev en rinnig sörja. Följde receptet, vispade lemon curd, äggula, samt andra ingredienser, men ville inte stelna. Tråkigt, men smaken var där.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-08-12
Hej Ellie, vad kul att pajerna blev uppskattade! Tack för att du delar med dig :)
Ellie
2021-08-11
Jag bakade i små cupcakes-formar i aluminium. Det blev ungefär 15-20st och fick mycket fyllning över. Blev väldigt fasta och goda. De gled ur formarna då de var så fasta, lite som en kaka. Serverade med vispgrädde på toppen (inga marshmallows) och gästerna uppskattade dem väldigt mycket :)
Yvonne
2021-04-03
Jag blandade upp smeten med ohiliadelphiaost, skulle rekomendera att vispa vitorna hårda och lägga uppe på sist för att förhindra att den rinner. Min blev rinning då jag inte gjorde som ovan, skall servera den som frozen”. Väldigt god smak med syran från Philiadelphiaosten.
Veronica
2021-04-03
Har bakat i mazarinformar. Fick nästan hälften av lemoncurdsmeten över så jag gjorde lite mer pajdeg. Fick ihop ca 20 st. Hade lite lägre värme till lemoncurden och hade dom i lite längre. Och dom blev INTE rinniga! Jag tror man måste vispa smeten ordentligt. Den ska bli fluffig. Dom blev som små juveler. 😃 I morgon, påskdagen, ska dom ätas. Blev några formar över med bara pajdeg. Så jag ska vispa grädde med Nutella och sätta lite fina hjortron på i formarna. Glad påsk!
2021-03-30
Hej Maria! Det går bra men tiden i ugnen behöver då förlängas. Vi har inte provlagat receptet i stor form, men återkom gärna med resultatet om du provar! Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör
Maria
2021-03-29
Funkar det att göra i vanlig pajform?
Birgitta
2020-10-08
Alldeles för söt
Niklas
2020-05-10
Avråder från det gär receptet, det stelnar aldrig!
2020-04-15
Hej Renee, Beckman och Ryngberg. Beklaga att det blev som det blev, verkligen tråkigt när man ska bjuda folk. Vi har provbakat det här receptet en gång till och resultatet blev bra. Det vi har använt är färdigköpt lemon curd. Har man hemlagad lemon curd kan vi inte garantera resultatet. Främsta orsaken tror vi kan vara storleken på pajformarna, vi har förtydligat storlek i texten. Dom stelnar mer när dom kallnar. Mvh provköket
Renee
2020-04-12
Tänkte bjuda på dessa pajer till efterrätt på påskafton....men resultatet blev precis som föregående kommentarer...en ostelnad sockerkaksmet med citronsmak ! Panik ! Fick snabbt tänka om ....fick göra maränger....och så fick det bli marängsviss....puh! Snälla..ta bort detta recept...det kan inte bara vara en slump att tre st. misslyckas så totalt .
Beckman
2020-04-11
Misslyckad Följde receptet till punkt och pricka. Ökade även tiden i ugnen. Stelnade aldrig. Fick slängas. Tråkigt.
Ryngberg
2020-04-11
Misslyckad, blev en rinnig sörja. Följde receptet, vispade lemon curd, äggula, samt andra ingredienser, men ville inte stelna. Tråkigt, men smaken var där.